Si lastite Samsungov telefon in ste včeraj prejeli čudno obvestilo? Brez skrbi, po nesreči ga je poslal sam Samsung

Če si lastite Samsung pametni telefon, potem ste včeraj zagotovo čudno gledali v svojo napravo, ko ste kar od nikjer prejeli “Find My Mobile” obvestilo.

To je imelo spodaj izrisano številko 1 in če ste po njem potapkali, je izginilo. Find My Mobile je aplikacija od Samsunga, ki po funkcionalnosti spominja na Googlov servis Find My Device. Omogoča vam, da svoj telefon sprožite na daljavo in ga prisilite v zvonjenje, pa čeprav je bil prej utišan. To je ekstremno uporabno, ko svojo napravo nekam založite ali celo izgubite in namesto da bi premetali celo stanovanje, lahko samo uporabite to aplikacijo.

Seveda so uporabniki postali sumničavi, da se je nekdo dokopal do njihovih podatkov in na Twitterju so se začela pojavljati vprašanja glede tega, kaj za vraga se dogaja. Očitno so obvestila dobili skoraj vsi Samsungovi uporabniki na različnih modelih telefonov – od starejših Galaxy S, A in J pa vse do Galaxy Z Flipov in Note 10.

Na koncu se je izkazalo, da je bil razlog za paniko odveč, saj je obvestilo poslal sam Samsung. Ta si je med internim testiranjem privoščil spodrsljaj, ki je obvestilo poslal izven zaprtega testiranja. Čeprav Samsung pravi, da je bilo prizadetih samo omejeno število naprav, se uporabniki pritožujejo iz različnih delov sveta. Prav tako so obvestilo prejeli tisti, ki se sploh niso registrirali za delovanje te aplikacije.

Tako, bodite brez skrbi v vedenju, da vam Samsung sproži telefon kadarkoli se mu zahoče.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime