Če boste kupili Cyberpunk 2077 za Xbox One, boste dobili kopijo za Xbox Series X povsem brezplačno

Microsoft je včeraj razkril več o svoji konzoli naslednje generacije Xbox Series X. Dobili smo vpogled v moč konzole in kakšne vse pritikline bodo deležni kupci novega obtelevizorskega centra za zabavo.

Morda najbolj zanimiva novost se imenuje “Smart Delivery”. Ta omogoča, da boste ob nakupu igre to lahko igrali tako na konzoli Xbox One kot tudi na konzoli naslednje generacije Xbox Series X. Prav tako bo omogočena združljivost vse od prvega Xboxa dalje, kar pomeni, da boste pod eno streho lahko združili tisoče naslovov iz štirih generacij.

Kakor je povedal šef Xbox divizije, Phil Spencer, bo Smart Delivery na voljo vsem razvijalcem in na njih bo stala odločitev, ali bo kopija igre iz Xbox One kompatibilna tudi za Series X, ali pa bodo razvili novo verzijo, za katero bo potrebno odšteti dodatne denarce.

Igralci so komaj prebrali uradno objavo, že se je na Twitterju oglasil razvijalec CD Projekt RED. Ta trenutno razvija težko pričakovano igro Cyberpunk 2077 in pri novi izjavi so zapisali, da nobenemu igralcu ne bi bilo treba iste igre kupiti dvakrat ali da bi moral plačati za nadgradnjo. Zato bodo kupci Cyberpunk 2077 igre na Xbox One nadgrajeno inačico za Series X prejeli povsem brezplačno. Ta zaenkrat še ni bila najavljena, a razvijalec na njej zagotovo že dela.

Kar je vsekakor dobra novica, saj je Cyberpunk 2077 doživel močan zamik izida in ga lahko pričakujemo šele septembra. To je le pičlih par mesecev pred izidom naslednje generacije konzol, zato bi bil kakšen kupec močno razočaran, če bi najprej nabavil igro za starejšo konzolo in bi moral biti nekaj mesecev kasneje kupiti novo kopijo.

Zanimivo bo videti odgovor Sonya. PlayStation 5 bo resda držal združljivost za PS4, vendar ostaja vprašanje, ali bo Sony razvijalcem ponudil programersko ogrodje za preprosto nadgradnjo njihovih izdelkov za konzolo naslednje generacije kot bo to naredil Microsoft.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Serious Sam 4 prestavil izid na september

Hrvaški razvijalec Croteam že dolgo, dolgo pripravlja četrti del serije Serious Sam, ki je svoj prvi del spočela leta 2001. Jezni Samo...

Popularni Dr Disrespect se je po mesecu odsotnosti vrnil na sceno – nocoj nas čaka njegov prvi stream na YouTubu

Junija se je zgodil na Twitch sceni velik in skrivnosten dogodek, saj je praktično čez noč neznanokam poniknil eden najbolj popularni streamerjev,...

Borderlands 3 bo naslednjih nekaj dni brezplačen za igranje

Če iščete nekaj brezmožganske akcije, v kateri je vaša glavna naloga streljanje in pobijate cele horde napadalcev, zraven pa si na rame...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!