EA slavnemu FIFA profesionalcu zaradi njegovega nasilnega obnašanja ukinil račun

Pljuvanje po nasprotnikih v večigralskih spopadih se je izvajalo vse odkar smo na naše slušalke pripeli mikrofon in če vam se pri igranju ni še nikoli nekdo res mastno preklel, potem očitno igrate samo enoigralske igre.

Čeprav medmrežna jeza ni nič novega, ljudje še vedno pričakujejo, da se bodo profesionalni igralci iger obnašali nekoliko drugače. Finale Worlds v igri League of Legends je lep odraz tega, kjer poražena ekipa stisne roko nasprotniku in se hladna kot špricar poslovi iz odra. Kaj se potem dogaja v slačilnici je druga zgodba.

Kurt “Kurt0411” Fenech se požvižga na vse to in čeprav gre za slavnega streamerja in profesionalnega igralca FIFE, se tip obnaša kot navaden amaterski igralec, ki svojo jezo stresa v večigralskih strežnikih.

Fenech je bil že novembra lani opozorjen in prepovedano mu je bilo sodelovanje na vseh EA-jevih e-športnih tekmovanjih. Med prenosom v živo je zmerjal svojega nasprotnika, EAju namenil masten “Jebi se” ter pljunil na njihov logotip. Njegovi sledilci so nato vdrli v račune EA-jevih zaposlenih, ki so vodili socialna omrežja podjetja.

Kazen Fenecha ni pomirila, ampak je postal še bolj nasilen. Še naprej je EA-ju pošiljal grozljiva sporočila, žalil zaposlene ter spočel bizarni glasbeni video, ki si ga lahko ogledate spodaj. V njem je EA primerjal s podganami in v nezemeljski maski napovedoval, da bo “pospravil vse te male podgane”.

EA-ju zato ni ostalo drugega kot da mu ukine njegov igralni račun ter mu prepove igranje njihovih iger in uporabo njihovih storitev.

Jezni igralec je na koncu izjavil, da ni naredil ničesar napačnega, saj naj bi mu EA prepovedal udeležbo na turnirjih, ker se bojijo njegovih nadmočnih igralnih sposobnosti in da bo na koncu s svojo številčno podporo premagal založnika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime