Konferenca GDC 2020 zaradi koronavirusa izgubila Sony, EA, Hideo Kojimo in Facebook

Konferenca GDC se odvije vsako leto v San Franciscu in gre za precej pomemben dogodek, v kateremu se pojavijo največja imena igričarske in IT industrije. Žal pa bo letošnji sejem precej reven, saj so svojo udeležbo odpovedali EA, Hideo Kojima, Sony ter Facebook.

Razlog je seveda najbolj vroča debata ob jutranjih kavah: koronavirus. Ta je povzročil že kar nekaj preglavic organizatorjem e-športnih dogodkov, začel pa je vplivati tudi na razne konference. Čeprav se bo GDC odvil v ZDA, ki ima za zdaj sorazmerno malo okužb, je nevarnost še vedno prisotna. V Kaliforniji, kjer se nahaja San Francisco, je bilo za zdaj potrjenih 15 primerov in zbiranje velike količine ljudi na enem mestu vsekakor ni povsem nedolžno.

Vsak od odpovedanih udeležencev je podal svojo odpoved udeležbe in vse se berejo skoraj isto: “zaradi zagotavljanja varnosti svojih zaposlenih smo na žalost morali odpovedati našo udeležbo.”

Koronavirus je vplival na še en bližajoči dogodek – PAX East. Sony je tudi tam popolnoma odpovedal svojo prisotnost, kar je škoda, saj naj bi dobili nove informacije glede The Last of Us Part II, Square Enix pa bo na stojnice poslal precej manj ljudi, kot je bilo sprva začrtano. Če ne bo na koncu vsega skupaj kar odpovedal. No, vsaj Larian bo še vedno tam in videli bomo prvi igralni posnetek Baldur’s Gate 3.

GDC 2020 se bo odvil med 16. in 20. marcem, kupci kart pa so sedaj verjetno precej razočarani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime