Beat Saber sedaj končno omogoča preigravanje polke Na Golici

Beat Saber je danes star že skoraj dve leti, a še vedno gre za morda najbolj popularno VR igro, ki jo poznajo tudi tisti, ki si doma ne lastijo VR očal.

Popularnost gre na račun preprostosti igranja, ki se ga lahko nauči vsak v nekaj minutah, za mojstrovanje pa bo treba vložiti nekaj več vaje. Premisa igre je povsem preprosta: z dvema različno obarvanima svetlobnima mečema sekamo po letečih kockah, vse skupaj pa izvajamo ob ritmični glasbi.

Preprosto in zadovoljivo – nič čudnega potem, da je Beat Saber najbolj popularna igra na naših dogodkih. Razvijalec je od izida igre izdal cel kup novih pesmi, vendar celotnemu paketu manjka nekaj pomembnega: kakšna pametna slovenska skladba.

K sreči se je že zgodaj razvila modderska scena, ki omogoča ustvarjanje svojih prog iz poljubnih skladb. Skupnost je do sedaj razvila že pestro izbiro neuradnih prog in pripadajočih pesmi, tem pa se je pred kratkim pridružila tudi slovenska polka Na Golici, ki jo je leta 1954 ustvaril Slavko Avsenik.

Fantje iz slovenske VR skupnosti so na kup zbrali denarce in za izdelavo najeli ustvarjalca na Fiverrju. Rezultat je spodnja Beat Saber steza, ki je videti naravnost odlično in je prava poslastica za slovenske VR navdušence.

Skladbo si lahko prenesete iz naslednje povezave, trenutno lestvico pa si lahko ogledate tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime