Apple ne dovoli, da v filmih slabi fantje uporabljajo iPhone telefone

Tale novica vam zna pokvariti gledanje filmov oz. serij, a po drugi strani zna popestriti ogled že videnih izdelkov.

Včeraj je Rian Johnson, režiser filmov Knives Out in Star Wars: The Last Jedi filmov, izdal en hudo zanimiv podatek, ki se tiče predvsem podjetja Apple.

To je že dolgo prisotno tako na manjših kot tudi večjih zaslonih. Zagotovo ste že kdaj opazili, kako kakšen karakter zamišljeno tipka na prenosnik, ki ga krasi jabolčni logotip Appla ali pa tipka po telefonu, kjer je logo pametne naprave v ospredju dogajanja.

To se ne dogaja po naključju in trženjski poznavalci to tehniko oglaševanja imenujejo “Product Placement”. Rian pa pravi, da je Apple pri tem oglaševanju precej strikten. Podjetje namreč ne želi, da bi slabi fantje na kameri uporabljali njihove telefone ali druge izdelke. Rian se je v intervjuju pošalil, da je sedaj s tem pokvaril ogled vseh filmov, kjer se skriva kakšen zloben lik, ki naklepa denimo umor. Namreč, če tip ali dekla uporabljata iPhone, pomeni, da nista kriva, zato morate iskati nekoga, ki v rokah ne premetava iPhone izdelka in po možnosti drži Samsung napravo.

Rian se je moral tem zahtevam podrediti v svojemu filmu Knives Out, ki je še posebej pomemben izdelek na tem področju, saj je tam praktično vsak karakter pod sumom, da želi ubiti premožnega pisca Harlana Thrombeya.

To ni edini takšen primer, kjer se je Apple močno vpletel v produkcijo in želel svoje izdelke prikazati v najboljši možni luči. Spomnimo se nekdaj popularne serije 24, v kateri so vse dobričine uporabljale Mace, zlobneži pa so svoje spletke načrtovali na prenosnikih, ki so poganjali Windows operacijski sistem.

Podobna scena se je pripetila v filmu Blondinka s Harvarda, kjer junakinja sedi sredi predavalnice na Macu, obkrožajo pa jo naduti tipi, vsak od njih na črnem prenosniku.

Še en primer je film You’ve Got Mail, kjer junakinja Meg Ryan uporablja Applov izdelek, Tom Hanks, ki dela za zlobno, brezdušno korporacijo, pa v svoje namene uporablja IBM ThinkPad prenosnik.

Zanimivo bo videti, kakšne telefone bodo uporabljali negativci v Applovem lastnem pretočnem servisu Apple+. Spletna stran New York Times je že poročala o zaskrbljenosti podjetja glede pojavljanja svojih izdelkov, te skrbi pa so se pojavile še pred uradnim obratovanjem njihove platforme.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime