Blizzard podal nove informacije glede Diabla 4

Razvijalec Blizzard je po začetnem razkritju igre Diablo 4 bil nekaj časa tiho. To ni nič nenavadnega in molčečnost so tudi napovedali na svojem dogodku Blizzcon, saj je naslov še daleč od tega, da bi bil dokončan.

Po mesecih pridnega dela so včeraj za nas pripravili novo predstavitev in v svojem spletnem dnevniku so razkrili kar nekaj novih informacij.

Veliko so delali na povsem prenovljenem uporabniškem vmesniku. Orodno vrstico z veščinami in napoji bomo lahko denimo poljubno premikali, vsi meniji pa so bili prilagojeni hitrejšemu dostopu do želenih informacij. To je dobra novica, saj bo Diablo 4 tudi na PC-ju končno podpiral tudi kontrolerje. Bolj intuitivna shema je bila zato nuja in po videnem sodeč, so na pravi poti.

Prav tako bodo igralci lahko prilagodili desni klik na miški. V prejšnjih Diablo igrah smo vse akcije izvajali samo z desnim klikom, kar je privedlo včasih do neljubih napak kot je denimo klik za napad na sovražnika namesto odmik stran. Po novem bomo miškine uhlje prilagodili za druga dejanja, tako da se te napake ne bi smele več dogajati.

Na PC-ju bomo dobili opcijo “Couch Co-Op” sodelovalnega načina, kjer bosta na enem zaslonu lahko igro naenkrat preigravala oba igralca. Tudi tu so nastale spremembe: če ste igro igrali v takšnem načinu na konzoli v Diablu 3, ste ob odprtju inventarja ustavili igro za oba igralca. Po novem bosta oba lika povsem ločena, tako da gledanje v inventar ne bo ustavilo dinamičnosti.

Predstavljena je bila tudi nova vrsta sovragov Canniblas. Ti hitri ljudožerci se premikajo zelo hitro in vas bodo napadali samo od blizu. Kanibali bodo močno agresivni in se bodo prebili tudi skozi razne ovire in nasprotnike, samo zato, da vas prvi udarijo po čefari.

Žal Blizzard ni omenil ničesar glede datuma izida, zato klanja demonov ne pričakujte letos.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Se nam končno približuje praktična rešitev za premikanje v VR okolju?

Bolj težko boste našli nekoga, ki je praktično preizkusil kakšen VR sistem in ob njem ni izkazal navdušenja. Ko v virtualni resničnosti...

Zdaj lahko igrate prve štiri misije iz Warcrafta 2 v pogonu Warcrafta 3 Reforged

Warcraft 2: Tides of Darkness je izšel leta 1995, kar pomeni, da je prestar celo za zame, saj sem svojo pot s...

Indiana Jones 5 naj bi konstantno prelagal izid zaradi težav s scenarijem

Minilo je že 12 let odkar je izšel zadnji Indiana Jones film, imenovan The Kingdom of the Crystal School, a še danes...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!