Blizzard podal nove informacije glede Diabla 4

Razvijalec Blizzard je po začetnem razkritju igre Diablo 4 bil nekaj časa tiho. To ni nič nenavadnega in molčečnost so tudi napovedali na svojem dogodku Blizzcon, saj je naslov še daleč od tega, da bi bil dokončan.

Po mesecih pridnega dela so včeraj za nas pripravili novo predstavitev in v svojem spletnem dnevniku so razkrili kar nekaj novih informacij.

Veliko so delali na povsem prenovljenem uporabniškem vmesniku. Orodno vrstico z veščinami in napoji bomo lahko denimo poljubno premikali, vsi meniji pa so bili prilagojeni hitrejšemu dostopu do želenih informacij. To je dobra novica, saj bo Diablo 4 tudi na PC-ju končno podpiral tudi kontrolerje. Bolj intuitivna shema je bila zato nuja in po videnem sodeč, so na pravi poti.

Prav tako bodo igralci lahko prilagodili desni klik na miški. V prejšnjih Diablo igrah smo vse akcije izvajali samo z desnim klikom, kar je privedlo včasih do neljubih napak kot je denimo klik za napad na sovražnika namesto odmik stran. Po novem bomo miškine uhlje prilagodili za druga dejanja, tako da se te napake ne bi smele več dogajati.

Na PC-ju bomo dobili opcijo “Couch Co-Op” sodelovalnega načina, kjer bosta na enem zaslonu lahko igro naenkrat preigravala oba igralca. Tudi tu so nastale spremembe: če ste igro igrali v takšnem načinu na konzoli v Diablu 3, ste ob odprtju inventarja ustavili igro za oba igralca. Po novem bosta oba lika povsem ločena, tako da gledanje v inventar ne bo ustavilo dinamičnosti.

Predstavljena je bila tudi nova vrsta sovragov Canniblas. Ti hitri ljudožerci se premikajo zelo hitro in vas bodo napadali samo od blizu. Kanibali bodo močno agresivni in se bodo prebili tudi skozi razne ovire in nasprotnike, samo zato, da vas prvi udarijo po čefari.

Žal Blizzard ni omenil ničesar glede datuma izida, zato klanja demonov ne pričakujte letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime