Plague Inc. – igra, kjer poskušamo čez celotni svet razširiti virus, umaknjena iz kitajske trgovine

Pisali smo že o temu, da je igra Plague Inc. zabeležila rekordne številke, pa čeprav je naslov star že kar nekaj let.

Igra, v kateri je naša glavna naloga razširiti virus skozi celotni svet, se lahko za svojo huronsko popularnost zahvali nedavnemu koronavirusu, ki je sedaj glavna tema vsakega pogovora.

Ljudje si očitno radi ustvarjamo virtualne scenarije apokalipse in razvijalec Ndemic Creations je za javnost spočel posebno izjavo, v kateri je uporabnike opozoril, da je to navsezadnje samo igra in da ne gre za realistični simulator širjenja virusa.

Kljub temu igra še vedno uživa v popularnosti. Na Steamu je sicer od rekordnega januarja igra izgubila nekje polovico igralniške baze, a špil je na voljo tudi na mobilnih napravah. Na Kitajskem je bila ravno ta igra v med plačniškimi iOS naslovi najbolj igrana, a žal je sedaj tega konec.

Razvijalec je bil obveščen, da je bila igra odstranjena iz kitajske trgovine, saj naj bi vsebovala prepovedano vsebino. Ndemic Creations je še povedal, da je situacija povsem iz njihove kontrole, da pa so kontaktirali kitajsko administracijo za razrešitev prepovedi.

Nekako imamo občutek, da jih ne bodo poslušali.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!