League of Legends uradni forumi se zapirajo

Današnji otroci, ki vse svoje komunikacije opravljajo preko Discorda ali pa družbenih omrežij, se morda sploh ne zavedajo, da smo včasih vsa svoja vprašanja in pogovore opravljali na raznih spletnih forumih.

Ta oblika komunikacije je čez leta začela izgubljati svojo popularnost. Današnji tok življenja je hitrejši in sedaj nimaš več časa čakati na odgovor na vprašanje, ki si ga zastavil v temi na forumu. Skupnost se je preselila na hitrejše sisteme pogovarjanja tipa Discord ali Reddit, zato so forumi začeli žalostno umirati.

To je začutil tudi Riot in ta se je zato odločil, da bo spletne forume za njihovo igro League of Legends preprosto ugasnil. V izjavi za javnost so zapisali, da ta odločitev ni bila lahka, saj se zavedajo, da še vedno ogromno ljudi uporablja njihove forume. A popularnost slednjih je v zadnjih letih močno upadla in preprosto se jim več ne splača vzdrževati tega dela druženja svoje skupnosti.

Na koncu so se še zahvalili svojim prostovoljnim moderatorjem, zavedajo pa se tudi, da forumi vsebujejo kar nekaj zanimive vsebine, ki bi se jo splačalo shraniti. Forumi bodo zaradi tega 9. marca preklopili v način branja, med katerim si boste lahko skopirali kakšno vsebino, a ne boste mogli objavljati novih prispevkov. Teden kasneje pa jih bodo izklopili in tisoče sporočil bo izbrisanih za vedno.

Forumi so morda res postali zastareli v igričarskih vodah, a v Sloveniji še vedno pridno živijo. Slo-tech še vedno pridno nabira nove pogovore, operativen je celo Mn3njalnik, kateremu so leta nazaj napovedovali konec zaradi propada revije Joker.

Pričakovali bi burno reakcijo skupnosti na to Riotovo odločitev, a odziv je bil skoraj neobstoječ. Na uradni veji League of Legends Reddita boste bolj težko našli kakšno temo na to stvar, kar nam pove, da je Riot sprožil pravilno potezo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

New World prestavil izid na naslednje leto

Leto 2020 je res kot ukleto. Veliko igralcev se je po dolgih letih močno veselilo povsem novega MMO-ja New Word, ki bi...

Nagnusni posnetek razkrije pedofilko in njeno žrtev sredi Smash Bros. turnirja

Morda se spomnite, ko smo nekaj časa nazaj pisali o obtožbah glede seksualnega nadlegovanja in celo posiljevanja v tekmovalni sceni igre Smash...

Kje je 4. sezona serije True Detective?!

Danes je bolj počasni dan z novicami, zato sem se odločil, da z vami podelim eno bolj staro vest in kdo ve...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!