League of Legends uradni forumi se zapirajo

Današnji otroci, ki vse svoje komunikacije opravljajo preko Discorda ali pa družbenih omrežij, se morda sploh ne zavedajo, da smo včasih vsa svoja vprašanja in pogovore opravljali na raznih spletnih forumih.

Ta oblika komunikacije je čez leta začela izgubljati svojo popularnost. Današnji tok življenja je hitrejši in sedaj nimaš več časa čakati na odgovor na vprašanje, ki si ga zastavil v temi na forumu. Skupnost se je preselila na hitrejše sisteme pogovarjanja tipa Discord ali Reddit, zato so forumi začeli žalostno umirati.

To je začutil tudi Riot in ta se je zato odločil, da bo spletne forume za njihovo igro League of Legends preprosto ugasnil. V izjavi za javnost so zapisali, da ta odločitev ni bila lahka, saj se zavedajo, da še vedno ogromno ljudi uporablja njihove forume. A popularnost slednjih je v zadnjih letih močno upadla in preprosto se jim več ne splača vzdrževati tega dela druženja svoje skupnosti.

Na koncu so se še zahvalili svojim prostovoljnim moderatorjem, zavedajo pa se tudi, da forumi vsebujejo kar nekaj zanimive vsebine, ki bi se jo splačalo shraniti. Forumi bodo zaradi tega 9. marca preklopili v način branja, med katerim si boste lahko skopirali kakšno vsebino, a ne boste mogli objavljati novih prispevkov. Teden kasneje pa jih bodo izklopili in tisoče sporočil bo izbrisanih za vedno.

Forumi so morda res postali zastareli v igričarskih vodah, a v Sloveniji še vedno pridno živijo. Slo-tech še vedno pridno nabira nove pogovore, operativen je celo Mn3njalnik, kateremu so leta nazaj napovedovali konec zaradi propada revije Joker.

Pričakovali bi burno reakcijo skupnosti na to Riotovo odločitev, a odziv je bil skoraj neobstoječ. Na uradni veji League of Legends Reddita boste bolj težko našli kakšno temo na to stvar, kar nam pove, da je Riot sprožil pravilno potezo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMD pokazal nove grafične kartice – RX 6800 XT in RX 6900 XT naj bi premagale NVIDIA ponudbo

Podjetje AMD je včeraj končno razkrilo svojo naslednjo generacijo grafičnih kartic in pred oči javnosti so postavili trojico izdelkov: RX 6800, RX...

Cyberpunk 2077 je za PC končan, razlog za zamudo sta konzoli PlayStation 4 in Xbox One

Včeraj so internet pretresale solze igralce, saj je kot strela z jasnega udarila novica, da je težko pričakovani Cyberpunk 2077 znova doživel...

South Park ustvarjalca zagnala novo YouTube satirično serijo Sassy Justice

Ko sem dolgo nazaj spisal svoje vtise o South Park seriji, sem se med drugim pritožil, da sta njena originalna kreatorja več...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!