Resident Evil 4 oboževalska predelava se približuje koncu

Resident Evil 4 je vse od svojega izida na konzoli Nintendo Gamecube doživel že kar nekaj predelav za druge sisteme. Založnik Capcom je leta nazaj izdal tudi grafično nadgrajeno inačico, a ti ni ravno nadgradila tekstur, ampak se je zadovoljila bolj kot ne samo z višanjem ločljivosti.

K sreči imamo na PC-ju moddersko skupnost, ki se ne ustraši nobenega izziva. Nedolgo nazaj je končno izšla igra Black Mesa, ki je predelovala prvi Half-Life v lepšo grafiko celih 16 let. Sedaj pa se izidu bliža še ena modifikacija, ta se imenuje Resident Evil HD Project.

Ta morda ni tako velik projekt, kot je Black Mesa, a na njem je tudi delalo precej manj osebja. Avtorji so delo začeli leta nazaj in se sedaj počasi približujejo koncu projekta. Potrebno je obnoviti samo še finalna tri poglavja in potem bo zadeva končno dokončana.

Resident Evil HD Project povsem prenovi teksture in te naredi bolj podrobne, a jih hkrati ohrani zveste izvirniku. Razvijalec je moral zaradi tega teksture ustvariti povsem od začetka in končni rezultat je naravnost čudovit.

Za igranje boste potrebovali imeti nameščeno Resident Evil 4: Ultimate HD edition verzijo igre, modifikacijo pa lahko v bistvu preizkusite že zdaj, saj je avtor leta 2018 izdal nedokončano različico. Seveda se priporoča še malce počakati in izkusiti predelavo v popolnosti, saj se bo izid verjetno zgodil še letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime