Resident Evil 4 oboževalska predelava se približuje koncu

Resident Evil 4 je vse od svojega izida na konzoli Nintendo Gamecube doživel že kar nekaj predelav za druge sisteme. Založnik Capcom je leta nazaj izdal tudi grafično nadgrajeno inačico, a ti ni ravno nadgradila tekstur, ampak se je zadovoljila bolj kot ne samo z višanjem ločljivosti.

K sreči imamo na PC-ju moddersko skupnost, ki se ne ustraši nobenega izziva. Nedolgo nazaj je končno izšla igra Black Mesa, ki je predelovala prvi Half-Life v lepšo grafiko celih 16 let. Sedaj pa se izidu bliža še ena modifikacija, ta se imenuje Resident Evil HD Project.

Ta morda ni tako velik projekt, kot je Black Mesa, a na njem je tudi delalo precej manj osebja. Avtorji so delo začeli leta nazaj in se sedaj počasi približujejo koncu projekta. Potrebno je obnoviti samo še finalna tri poglavja in potem bo zadeva končno dokončana.

Resident Evil HD Project povsem prenovi teksture in te naredi bolj podrobne, a jih hkrati ohrani zveste izvirniku. Razvijalec je moral zaradi tega teksture ustvariti povsem od začetka in končni rezultat je naravnost čudovit.

Za igranje boste potrebovali imeti nameščeno Resident Evil 4: Ultimate HD edition verzijo igre, modifikacijo pa lahko v bistvu preizkusite že zdaj, saj je avtor leta 2018 izdal nedokončano različico. Seveda se priporoča še malce počakati in izkusiti predelavo v popolnosti, saj se bo izid verjetno zgodil še letos.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

New World prestavil izid na naslednje leto

Leto 2020 je res kot ukleto. Veliko igralcev se je po dolgih letih močno veselilo povsem novega MMO-ja New Word, ki bi...

Nagnusni posnetek razkrije pedofilko in njeno žrtev sredi Smash Bros. turnirja

Morda se spomnite, ko smo nekaj časa nazaj pisali o obtožbah glede seksualnega nadlegovanja in celo posiljevanja v tekmovalni sceni igre Smash...

Kje je 4. sezona serije True Detective?!

Danes je bolj počasni dan z novicami, zato sem se odločil, da z vami podelim eno bolj staro vest in kdo ve...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!