Blade Runner igra bo dobila predelavo

Ste vedeli, da je leta 1997 izšla igra Blade Runner in da ta ni bila zanič? Takrat je bila namreč navada, da so bile igre izdane po filmih navadno za odmet in so založniki samo želeli pridobiti hitre denarce za relativno malo truda.

A Blade Runner je bil drugačen. Igralo se jo je kot avanturo in za tiste čase, so razvijalci pričarali precej impresivno grafično podobo ter igralne prijeme. Lahko smo celo preučevali varnostne kamere ter približevali določene dele slike in tako dobili namige za razrešitev uganke.

Tudi vmesne sekvence so bile odigrane naravnost odlično in igra dejansko doda podrobnosti originalni zgodbi. Škoda potem, da je igra dandanes relativno neznana in na mestu je, da Blade Runner dobi malce prenove.

Original je razvil Westwood, na predelavi pa dela razvijalec Nightdive Studios, ki trenutno pridno dela na predelavi prvega System Shocka. Za razliko od tega, novi Blade Runner ne bo popolna predelava. Razvijalec želi ohraniti duh izvirnika, tako da bo osnovna podoba ostala nekje enaka, a prisotne bodo občutne nadgradnje.

Dobili bomo podporo za višje ločljivosti in kontrolerje, predelane pa bodo tudi animacije in modeli karakterjev. Tudi vmesne sekvence bodo dobile svoj delež ljubezni in umetnopametni algoritmi bodo filmčke predstavili v višji ločljivosti.

Blade Runner: Enhanced Edition prihaja enkrat letos, bolj natančnega datuma še nismo dobili. Medtem si lahko original privoščite na GOG trgovini.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime