NBA ekipa Phoenix Suns bo ostanek sezone odigrala v igri NBA 2K20 – v prvi tekmi Dončić dosegel 50 točk

Te dni morate športne dogodke iskati z lupo in večjega zbiranja navijačev ne boste našli nikjer. Tako da vam ne preostane drugega, kot pa da se udeležite kakšne redko organizirane tekme lokalnega balinanja ali pa se po svoje športne užitke podate v digitalni svet.

Enakega mnenja je tudi ekipa Phoenix Suns, ki trenutno nima ravno preveč dela. Tekoča sezona je bila zaradi grožnje s koronavirusom preklicana, a Phoenix se ne preda. Odločili so se, da bodo ostanek sezone odsimulirali preko igre NBA 2K20, ki ima sicer vrsto napak, a njen osnovni koncept realistične košarke je soliden.

Phoenix bo vse preostale tekme sezone prikazal na Twitchu, prvo pa so že odigrali. Nasproti jim je stala ekipa Dallas Mavericks, kjer igra naš šampion Luka Dončić. In ta je Phoenixe popolnoma ponižal. Luka je prvič v zgodovini dosegel 50 točk ter tem dodal še 19 asistenc. Dallas je na koncu slavil z rezultatom 150:136.

Seveda je moral ekipo nekdo nadzorovati, saj so virtualni košarkaši nemočni, če za njimi ne stoji živ igralec na kontolerju. Ekipo Sunsov je zastopal Antonio “UniversalPhenom” Saldivar, ki je profesionalni NBA 2K igralec in v NBA2K League ligi zastopa ekipa Grizz Gaming. Na drugi strani je Dallas zastopal Lawrence “Buddy” Norman, ki je amasador Mavericks Gaming znamke.

Seveda ne gre za resnične tekme, ki bi komu prinesla pravi prstan, ampak bolj za popestritev dogajanja pri gledalcih, ki bodo letošnjo sezono boleče pogrešali. Prenos je bil tudi precej uspešen – na višku je dvoboj naenkrat spremljalo preko 12.000 gledalcev.

Sunsi bodo naslednji teden obračunali z Minnesoto, prenos pa lahko spremljate na njihovem Twitch kanalu.

Watch Welcome to the Phoenix Suns Twitch channel! from Phoenix_Suns on www.twitch.tv

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime