Steam zaradi koronavirusa podira rekorde

Ni presenetljivo, da trenutno spletne digitalne platforme doživljajo ogromno rast uporabnikov. Zaradi karantene, ki jo je povzročil koronavirus, se ljudje obračajo k svojim PC-jem in konzolam in strežniki večjih ponudnikov se šibijo pod težo igralcev.

Morda se je ravno zaradi tega včeraj za nekaj časa zrušil Xbox Live po celem svetu in igralci kar eno uro niso mogli dobiti dostopa do svojega profila in zagnati digitalno kupljenih iger.

Nič drugače ni bilo tudi na najbolj popularni PC platformi Steam. Ta je včeraj, glede na podatke spletne strani SteamDB, podrla svoj rekord istočasnih uporabnikov. Naenkrat se je na platformi pojavilo 20 milijonov igralcev, kar je za milijon več od prejšnjega rekorda, ki se je pojavil pičel mesec nazaj.

Od vse te mase igralcev jih je naenkrat igre preigravalo 6.2 milijonov, največ igralcev pa si je presenetljivo nabral Counter-Strike: Global Offensive, ki je bil tudi deležen svojega rekorda. Naenkrat je namreč igro preigravalo milijon igralcev, kar se ni zgodilo od leta 2012, ko je igra prvič izšla. Kaj je pripomoglo takšni visoki številki ne ve nihče, a če bi ugibali, bi rekli, da je koronavirus za PC-je vrnil tudi starejše igralce, ki so sedaj končno dobili nekaj časa za igranje iger.

V akcijo zaradi tega presnetega virusa stopa tudi naša ekipa. V prihajajočih dneh nameravamo izpeljati vrsto ONLINE turnirjev iz različnih iger. Dogodek smo poimenovali LOCKDOWN, vse udeležence pa čakajo tudi lepe nagrade. Trenutno poteka glasovanje za igre, iz katerih bomo izpeljali tekmovanje, za prijavo in več informacij obiščite naslednjo povezavo.

steam

Steam, a lahko zdaj prosim organiziraš eno pošteno razprodajo?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime