MapleStory 2 zapira svoja vrata

Še en MMO bo šel kmalu rakom žvižgat in tokrat bo to korejski MapleStory 2.

Ta je v svoji domovini izšel leta 2015 in je potreboval kar tri leta, preden se je v zahodnem svetu pojavil oktobra 2018. Igralci nad novincem niso bili ravno navdušeni, saj je bil ta precej drugačen od svojega predhodnika. Originalni MapleStory je bil namreč ustvarjen v 2D pogledu, za nadaljevanje pa so se ustvarjalci odločili, da zvišajo proračun in igro preselijo v celoti v 3D.

Nova podoba in igralnost ni navdušila igralcev in razvijalec je danes na svoji spletni strani oznanil žalostno novico, da bo MapleStory 2 27. maja za vedno zaprl svoja vrata. Igra preprosto ni nabrala in obdržala dovolj velikega števila igralcev, da bi se jim splačalo še naprej vlagati trud v nadaljnji razvoj, seveda pa morate temu prišteti še vzdrževanje strežnikov.

Igrine valute Blue Merets in Meso Tokene ni več moč kupiti, razvijalec pa namerava do izklopa strežnikov organizirati še nekaj dogodkov.

MapleStory 2 se tako poslavlja, medtem ko se MMO trg krči iz dneva v dan in se projekti ugašajo en za drugim.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!