Bethesda sama sebi skrekala igro Doom Eternal

Danes se je končno zgodil izid težko pričakovane streljačine Doom Eternal in glede na nekatera zadnja poročila, si je založnik Bethesda privoščil eno veliko neumnost.

Nek uporabnik je pri pregledovanju datotek odkril mapo, ki je vsebovala izvršilno datoteko igre, za katero se je izkazalo, da ne vsebuje prav nobene zaščite. Še pred izidom igre je bilo najavljeno, da bo Doom Eternal vseboval zloglasno Denuvo zaščito, ki že dolgo časa piratom kravžlja živce.

Vendar je očitno ta zaščita prisotna samo v Steam različici, medtem ko tista, ki jo lahko igralci kupijo preko Bethesda trgovine, vsebuje dodatno mapo “original”, v kateri se nahaja čista .exe datoteka. Uporabnik mora tako samo zamenjati izvršilno datoteko in že lahko uspešno zažene igro. Še več, nekateri pravijo, da lahko celo igrajo večigralske spopade, kar pri tipičnih “krekih” ni možno.

Pirati so se hitro ponorčevali iz Bethesdine napake.

Izvršilna datoteka z Denuvo zaščito je velika kar 450 MB, medtem ko tista čista težka samo 67 MB. To vam pove koliko dodatne kode vsebuje Denuvo protekcija.

Bethesda bo verjetno izdala popravek, ki bo vsaj zajezil večigralsko preigravanje nelegalnim kupcem. Zanimivo je, da se je enaka zgodba zgodila pri njihovi prejšnji igri RAGE 2. Ta je imela že nameščeno čisto datoteko, ki je ni bilo treba “krekati” kot v Doom Eternal primeru. Težko verjamemo, da se je to zgodilo namerno dvakrat in morda ima založnik v svojih vrstah nekoga, ki na smrt sovraži Denuvo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime