AMD prvič prikazal, kako bo Raytracing deloval na njihovih prihajajočih RDNA 2 grafičnih karticah

Še letos bo famozna tehnologija Raytracing zapustila NVIDIA tabor in se pojavila tudi na AMD grafičnih karticah.

Da ta dela na podpori te tehnologije je že dolgo znano. Tako PlayStation 5 kot tudi Xbox Series X bosta podpirala Raytracing in obe konzoli naslednje generaciji bosta za grafični čip uporabljala RDNA 2 arhitekturo, za katero stoji prav podjetje AMD. Ta bo seveda to tehnologijo pripeljal tudi na PC v obliki naslednje serije grafičnih kartic, ki se za zdaj imenujejo Navi 2.

AMD je pred kratkim izdal nov videoposnetek, ki prikaže, kako bo Raytracing tehnologija morebiti izgledala na njihovi naslednji generaciji kartic. Prikazani demo je posledica dejstva, da je Microsoft pred kratkim v DirectX 12 vgradil podporo za DirectX Raytracing 1.1. Tega zaenkrat podpirajo samo NVIDIA grafične kartice, a to se bo spremenilo še letos, ko bodo RDNA 2 izdelki prileteli na trg.

Demo prikaže ogromno ogledal in odsevnih površin, kar je seveda logično, saj je ravno to poanta Raytracinga. AMD je morda v demu malce pretiraval, saj je na trenutke zadevo že kar malce težko gledati, prav tako je očitno, da sličice na sekundo komajda dosegajo številko 30.

Vseeno je to lep vpogled v prihodnost, ki bo na naše PC-je prispela kmalu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime