Poljska izdala aplikacijo, preko katere se morajo okuženi s koronavirusom redno slikati v samoizolaciji ali pa jih obišče policija

Ena najtežjih nalog med trenutno epidemijo je nadzorovanje številnega prebivalstva, ki mu nikakor ne morete v glavo zabiti dejstva, da morajo biti doma. Še posebej se tega ne morejo naučiti tisti, ki so se ravnokar vrnili iz potovanja in bi radi takoj obiskali vse svoje najbližje in tako morda še bolj raztrosili virus.

Praktično povsod po svetu velja pravilo, da če se nekdo vrne s potovanja, mora iti takoj v 14 dnevno samoizolacijo. Teh ljudi ni malo in za zdaj se morajo oblasti zanašati na dobro besedo potencialnega okuženca, saj nekega nadzora ni.

No, Poljaki so ugotovili, da povprečnemu turistu ne moreš zaupati, zato so v svoje vrste vpoklicali programerje. Ti so nato naredili zanimivo mobilno aplikacijo, ki je na voljo tako za Android kot tudi iOS uporabnike.

Aplikacija ima precej preprost namen. Vlada vsakemu uporabniku ustvari račun in prijavne podatek pošlje uporabniku. Ta nato vsak dan ob naključni uri prejme opozorilo in v roku 20-ih minut mora preko aplikacije poslati sliko samega sebe. Če se uporabnik ne odzove, ga na domu obišče policija in mu zaračuna mastno kazen.

Aplikacija v sebi vsebuje tehnologijo zaznavanja obraza, prav tako lahko spremlja geografsko lokacijo uporabnika. To oblastem pove, da se oseba res nahaja na domači lokaciji in da je bila poslana slika res od tega osebka.

Poljska ima zaenkrat okuženih 425 oseb, od teh jih je 5 umrlo. To je na populacijo, ki šteje 50 milijonov prebivalcev, precej malo in Poljska želi takšne številke obdržati tudi vnaprej. Kazni za kršenje karantene lahko pri njih presežejo 1000 evrov in morda bi takšna zadeva prišla prav tudi v Sloveniji.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

YouTuber Boogie2988 s pištolo nad svojega nadlegovalca, ki mu je potrkal na vrata doma

Vsi vemo kako je, ko na internetu naletiš na nekoga, ki ti skravžlja še tisti zadnji živec in bi ga najraje počil...

FarmVille po več kot desetih letih ugaša svoje strežnike

Deset let nazaj je bil Facebook precej drugačen kot pa zdaj. Stavimo sicer, da je tudi takrat pridno prodajal naše podatke oglaševalcem,...

16-letna Charli D’Amelio se je zaradi TikToka vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov

Ko sem bil jaz star 16 let, je bila tehnologija povsem drugačna. Internet je bil bolj privilegij tistih, ki imajo kaj pod...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!