Učitelj matematike svoje predavanje izvedel kar v igri Half-Life: Alyx

Šolski sistem se je zaradi novega koronavirusa obrnil na glavo in zdaj morajo učenci svoja predavanja pridobivati preko interneta. Učenje od doma se morda zdi kot prava mana iz neba, a nekateri učitelji in tudi učenci so spoznali, da je sodelovanje pri takšnem predavanju še težje od tistega klasičnega.

Manjka namreč struktura dela. Medtem ko sediš pred računalnikom v copatih in pižami težko ohranjaš zbranost in zainteresiranost za učni predmet. Prištejte k temu, da imate doma cel kup stvari, ki vas lahko hitro zamotijo in ni težko videti, kako frustrirajoč je lahko tak učni proces.

Lahko ni niti učiteljem, ki morajo poskrbeti, da njihova predavanja naletijo na pozorna in zbrana ušesa. Eden od učiteljev matematike z imenom Charles Coomber se je zato spomnil unikatnega načina, da prodre do svojih študentov. Svoje predavanje o kotnih funkcijah je namreč izvedel v nedavno izdanemu naslovu Half-Life: Alyx.

To je namreč igra, ki popelje VR izkušnjo na naslednjo stopnjo. Takoj na začetku igre se znajdete v rastlinjaku, ki vsebuje cel kup okoli raztresenih predmetov. Med njimi je tudi par raznobarvnih flomasterjev in Coomber je vse to izkoristil za nenavadno predavanje. Namesto table je uporabil steklo in na njih skiciral cel kup kotnih funkcij s tekstom. Risanje in pisanje v VR okolju ni preprosto in vidi se, da ima Coomber kar nekaj izkušenj s pisanjem po tablah. Half-Life: Alyx ima v igri prisotno tudi radirko s katero lahko pobrišete napisano ali narisano.

Vse skupaj izpade malce bizarno, saj lahko v ozadju slišite klice Combina, ki agresivno preiskuje ulice. A ni dvoma, da je predavanje presneto zanimivo in morda ga bo poslušal tudi kdo, ki ga matematika ne zanima.

To unikatno predavanje si lahko ogledate spodaj, upamo pa, da bo Charles s tem eksperimentom tudi nadaljeval.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime