Microsoft bo zaradi koronavirusa izdajal samo še kritične popravke za Windows 10

Koronavirus še naprej seka po našem vsakdanu. Vpliv pandemije bomo sedaj začutili tudi na naših osebnih računalnikih, saj je Microsoft včeraj objavil, da bo operacijski sistem Windows 10 dobival samo še tiste kritične varnostne posodobitve, tiste nenujne pa so za zdaj na čakanju.

Te spremembe so bodo začele v maju. Na svoji uradni spletni strani so zapisali, da pozorno spremljajo zdravstveno situacijo po svetu in zavedajo se, da koronavirus vpliva tudi na njihove stranke. Zato se bodo osredotočili na samo varnostne posodobitve, medtem pa bo ustavljeno delo na opcijskih popravkih.

Microsoft je še povedal, da se bo nadaljevalo zdaj že tradicionalno izdajanje popravkov ob torkih, ki se jih je prijelo ime “Security Tuesdays”. Prav tako bodo zaradi koronavirusa do 13. oktobra izdajali popravke za Windows 10 verzijo 1709, saj ne želijo strankam, poleg vsega kar se dogaja trenutno po svetu, najedati še s posodobitvijo na novejši sistem.

Kdaj se bodo opcijske posodobitve vrnilo še ni znano, saj Microsoft čaka, da se najprej normalizira situacija glede trenutne pandemije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime