Nekomu je že uspelo igrati Half-Life: Alyx brez VR opreme

Ta nekdo je Tyler McVicker, ki je odgovoren za YouTube kanal Valve News Network. Tip že dolgo časa poroča o najnovejših Valovih igrah. Kar v bistvu pomeni, da je imel 10 let bolj malo dela, sedaj pa je končno napočil njegov časa za izdajanje redne vsebine.

Kot verjetno veste, je nekaj dni nazaj izšlo novo poglavje Half-Life serije, a to ni razveselilo ravno vseh dolgoletnih pristašev serije. Half-Life: Alyx je namreč igra, ki jo lahko igrate samo s pomočjo VR naprave, ki pa je nima doma prav vsak, zadeva pa niti ni poceni.

Veliko oboževalcev je zato začelo razvijalca Valve pozivati, naj igro izdajo tudi za povsem navadne PC-je, ki nimajo VR naprav. Valve tega ne bo naredil, je pa njihov predstavnik Robin Walker nedavno izjavil, da bo skupnost zagotovo naredila neuradno predelavo in da se je že veseli.

In to se zna zgoditi prej kot pa kasneje. Prej omenjeni Tyler je v svojemu Twitch prenosu prvič prikazal, kako je videti igranje brez VR očal. Kot lahko vidite spodaj se je igranja lotil samo s pomočjo tipkovnice in miške in čeprav zadeva ne izgleda ravno impresivno, je to morda prvi korak k igranju Alyxa na povsem normalnih monitorjih. Tyler je prikazal celo streljanje z orožji, tako da se bo igro definitivno dalo predelati, saj so mehanike že notri, bo treba pa narediti še ogromno dela.

Čeprav zna enkrat Alyx zaživeti na monitorjih, je to definitivno igra, ki je lahko uspešna samo v VR okolju. Ko imaš na sebi ta očala so namreč igralne mehanike povsem drugače in že samo en nasprotnik lahko pomeni smrt, medtem ko bi ga z miško enostavno pokosil s streli in odbrzel naprej.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime