Charlie’s Angels (2019) – Kar je mrtvo, naj ostane mrtvo

Naslikajmo si sliko. Smo v letu 1976. Stari smo med 15 in 20 let. V sobi ležimo na postelji in nad glavo imamo na steni prilepljen plakat. Z njega se smehljajo Kate Jackson, Farrah Fawcett in Jaclyn Smith oziroma Charliejevi angelčki iz istoimenske televizijske serije. Kakšen čas za biti živ… Pa zavrtimo čas slabih 25 let naprej. Z ekranov nas pozdravijo Drew Barrymore, Cameron Diaz in Lucy Liu, nova generacija angelčkov tokrat v filmski verziji. Odziv publike? Medel. Sam film? Povprečen. Šlepa se na takrat še brhke mladenke. Film dobi celo nadaljevanje, ki kljub zelo velikemu proračunu (120 milijonov – za primerjavo Gospodar prstanov je imel za vsak film proračun okoli 95 milijonov) razočara na vseh področjih. Torej leto 2003 in angelčki kot tale članek se zaključijo. Konec!

Aha, smo padli na foro ne? Ja, tudi jaz. Namreč pride leto 2019 in v Hollywoodu naštudirajo, da je preteklo dovolj vode in je nastala potreba po novem delu. Dejstvo je, da bi bilo bolje poslušati Deana Winchester, ko pametno pravi “What’s dead should stay dead.” Ampak ja, Holivud ima neko svojo agendo in raje kot biti kreativen in inovativen dajmo na veliko reciklirati že tako ali tako izpete zadeve.

Originalne bejbe, ki so v 70-ih burile domišljijo. Foto: Imdb

Jamram, vem. Samo prosim, razumite, da res res res ni bilo potrebe po tem, da v en film strpamo Kristen Stewart, Naomi Scott, Ello Belinska, dodamo še Elizabeth Banks, ki je film tudi režirala in producirala, ter na koncu v ta zos potunkamo velikega Patricka Stewarta. V glavnem filmu manjka, no marsikaj, če sem iskren, ampak za začetek pa predvsem dober scenarij. Tak, ki bi postavil dobre temelje celotni zadevi. Komični vložki niso smešni, akcijske sekvence pa dolgočasne in predvidljive ter nič kaj spektakularne oziroma zanimive. Najbolj od vsega pa oči bode, da je to še en v seriji filmov, ki vsiljivo promovirajo politično korektnost.

Vsi smo že gledali filme pri katerih smo se vprašali, kaj točno predstavljajo oziroma kaj so z njim hotel doseči. To je en tistih filmov. Namreč zgodba nam ne ponudi nobene intrige. Premisa filma je, da podjetje Brok Industries izdela nov vir energije. Glavna inženirka na projektu je mlada Elena Houghlin (Naomi Scott), ki vodilne poskuša opozoriti na to, da se ta izdelek lahko z manjšimi modifikacijami spremeni v grozljivo orožje. Seveda jo zaradi tega želijo odstraniti z našega ljubega planeta. Namreč ravno to je najbolj dobičkonosen posel na planetu. Orožarstvo. Tukaj v igro vstopijo angelčki, ki pomagajo zavarovati Eleno in hkrati rešiti svet pred zlobneži. Sabina (K. Stewart) in Jane (Belinska) pod vodstvom Rebecce Bosley (Banks) ter njihov ogromen  arzenal orožja se postavijo po robu globalnim “bad boysom”, ki jih vodi… Oh ne ne! Tega pa ne povem.

Naomi in Ella sta obraza nove generacije, s pravo izbiro vlog si lahko ustvarita obetavno kariero. Foto: Imdb

Film ni najslabši izdelek Hollywoodske srenje, definitivno pa ne jim ne more biti v ponos. Kljub temu pa lahko rečem, da je nekaj svetlih točk na katere je potrebno biti pozoren. V filmu je veliko referenc na prejšnje dva dela in originalno serijo, kar je za tiste, ki naslove poznajo sigurno zabavno. Druga svetla točka sta igralki nove generacije, ki se prebija na sceno. Naomi Scott je že igrala v nekaj filmih, lansko leto ob boku Willa Smitha v Aladdinu.  Za 23 let staro Ello Belinsko pa je bil to prvi celovečerec in moram reči, da je edina prikazala res dobro akcijsko razpoloženje. Verjamem, da jo čaka zanimiva pot v prihodnje. Tretja svetla točka? Avtomobili. V filmu so uporabili avtomobile, katerih se ne bi branil niti sam James Bond. Realno lahko rečemo, da so v filmu boljši avtomobili kot v zadnjih petih delih Fast and Furious. Zahvala gre konzorciju Audi, ki je sodeloval pri nastanku filma. 

Kakorkoli že film meni ne bo ostal v spominu in močno dvomim, da ga bom še kdaj namenoma gledal. Ga pa priporočam družinam, ki imajo malce starejše otroke, saj je predvsem dobra zabava za njih (mežik mežik). Hkrati pa naj dodam, da smo itak v karanteni, tako da za ležerno večerno spremljavo bo tudi to kar v redu.

Zanimivosti:

  • Lupita Nyong’o, Emma Stone, Margot Robbie in Jennifer Lawrence so vse zavrnile vloge v filmu.
  • Ella Balinska, ki je debitrala v tem filmu je posnela večino svojih kaskaderskih vložkov.
  • V filmu se prikaže tudi Jaclyn Smith – ena od treh originalnih igralk. Jaclyn je naredila majhne vložke tudi v obeh filmih iz prejšnjega desetletja.
  • Vsi avti, ki igrajo vidno vlogo so Audiji ali spadajo pod njihov koncern, saj so sklenili dogovor za t.i. “product placement”.

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Akcijska komedija po kateri se vprašaš ali je res potrebno obujati mrtvece. Film, ki si ne zasluži naziva povprečen vas bo v dveh urah pustil ravnodušnega in v spraševanju po izgubljenem času. Ogled res samo v kolikor ni na voljo vsaj nekaj spodobnega.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Akcijska komedija po kateri se vprašaš ali je res potrebno obujati mrtvece. Film, ki si ne zasluži naziva povprečen vas bo v dveh urah pustil ravnodušnega in v spraševanju po izgubljenem času. Ogled res samo v kolikor ni na voljo vsaj nekaj spodobnega.Charlie's Angels (2019) - Kar je mrtvo, naj ostane mrtvo