Gabe Newell je bil v preteklosti World of Warcraft “Gold Farmer”

Pod pojmom “Gold Farmer” si človek navadno predstavlja nekega reveža, ki ponavadi prihaja iz Kitajske, ta pa po cele dneve čepi pred računalnikom in v slabo prezračevani sobi za drobiž po cele dneve opravlja ena in ista dolgočasna opravila v popularnih MMO igrah in si tako nabira zlatnike. Te nato v resničnem življenju proda za pravi denar.

Gold Farmerji so prava nadloga vseh večigralskih iger in izjema med njimi ni niti še vedno popularni World of Warcraft. Ampak a ste vedeli, da je bil v preteklosti en od teh zbiralcev zlatnine nihče drug kot Gabe Newell – šef razvijalca Valve, ki si lasti Steam platformo?

Gabe se v takšno početje seveda ni spravil zato, ker bi obupno potreboval denarce. Steam podira rekorde tako po zaslužku kot tudi po uporabnikih, Gabe pa je zaradi tega postal milijarder.

Valve je v preteklosti začel razmišljati o Steamu ne kot samo o digitalni trgovini ampak kot o platformi, na kateri bi lahko uporabniki izvajali čuda reči, med drugim tudi razvijali in prodajali modifikacije. Šef Valva se je zato odločil izvesti eksperiment v igri World of Warcraft. Postal je čisto pravi “Gold Farmer” in kakor je povedal v intervjuju za Edge, je začel služiti 20 $ na uro, kar vsekakor ni slaba plača.

Iz tega se je nato izrodil Steam Workshop – spletna tržnica, v kateri lahko igralci prodajajo svoje modifikacije in z njimi služijo lepe denarce. Gabe je imel iz tega vidika tudi eno zanimivo štorijo, ko so Valve poklicali razjarjeni starši. Paypal jih je namreč obvestil, da njihov sin na svoj račun nalaga ogromne količine denarja in starša sta pomislila, da zagotovo prodaja droge ali ukradeno robo. Ko sta videla, da priliv prihaja iz Steama, sta poklicala pisarne, tam pa so jima povedali, da njun otrok prodaja klobuke v Team Fortress 2 in tako zasluži 500.000 dolarjev na leto.

Tako, sedaj veste, da ne sodi knjige po platnicah, saj nikoli ne veste, ali morda za preprodajalcem zlata ne stoji kaka bogata živina tipa Elon Musk, ki testira nove sisteme služenja denarcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime