My Hero One’s Justice 2 – Nadaljevanje, ki naredi korak v pravo smer

My Hero One’s Justice 2 je najnovejša arenska pretepačina izpod založnika BANDAI NAMCO, s strani razvijalca BYKING. Gre za nadaljevanje igre My Hero One’s Justice, ki je izšla avgusta 2018. Zato je seveda na mestu primerjava z originalom in pomembno je predvsem vprašanje, če se je razvijalec v zadnjih dveh letih česa naučil.


Razvojna ekipa: BYKING
Založnik: Bandai Namco
Platforme: Nintendo Switch PC, XOne, PS4
LinkLINK
Datum izida: 13.3.2020
Cena: 59.99 €

Žanr: Arenska pretepačina


Kot sem že povedal, je My Hero One’s Justice 2 je arenska pretepačina iz enega trenutno najbolj popularnih animejev My Hero Academia oziroma Boku No Hero Academia. Igra je v svojem jedru podobna ostalim anime pretepačinam – to pomeni, da za razliko od standardnih pretepaških iger kot so Tekken in Mortal Kombat, ne gre za 2D oziroma 2.5D igro ampak povsem 3D izkušnjo. Prednosti 3D pretepačin so v tem, da se med bojevanjem lahko premikate v vse strani, kar vam da celo novo sfero za izvajanje frajerskih potez. Pred začetkom bitke si izberete enega izmed 40 karakterjev in dva podporna lika, katera boste lahko priklicali med samo bitko na pomoč za dodatni napad ali dodatno obrambo. Po končani ekipi izberete eno izmed 25 stopenj in že je čas za spopad!

My Hero One’s Justice 1 je ob svojem izidu navdušila večino ljubiteljev anime pretepačin, saj kljub temu, da smo dobili prvo igro franšize My Hero Academia, izkušnja ni bila zanič, ampak presenetljivo solidna. Tako so razvijalci za nadaljevanje obdržali prvo igro kot osnovo in določene stvari nadgradili.

Na izbiro je 40 likov in prav vsak ima svoje unikatne napade in stil igranja.

Prva stvar, ki jo moram takoj izpostaviti, je širok nabor igralnih karakterjev. Tokrat imamo na voljo kar 40 različnih herojev – mogoče se število 40 ne sliši veliko v primerjavi s kakšnimi starimi Dragon Ball igrami, kjer je bilo tudi preko 100 likov, a veliko presenečenje igre My Hero One’s Justice 2 je dejstvo, da je prav vsak karakter unikaten. Ja, prav ste slišali, prav vsak pretepač je poseben in se igra povsem drugače! Seveda imajo bolj kot ne vsi karakterji iste kombinacije tipk za izvajanje kombinacij in specialnih napadov, ampak ker ima vsak karakter svoj, prav poseben, “quirk” oziroma super moč, je način igranja prilagojen vsakemu posebej. Tako nimamo občutka, da bi bili karakterji kopije drug drugega ampak smo res priča povsem drugačni izkušnji pri vsakemu.

Ustvarite si lahko povsem svojega junaka in na voljo je bogato število opcij za prilagajanje.

Štorija sledi originalni zgodbi animeja in se tako prične v sredini 3. sezone, takoj po končani bitki med herojem All Might ter glavnim negativcem All For One in se konča z bitko Midorijye ter Chisakija, katera se konča v sredini 4. sezone. “Story mode” se na žalost od prvega dela igre ni kaj preveč spremenil. Ponovno gre za skakanje iz ene bitke v drugo z razlaganjem dogajanja preko animiranih panelov in občasnimi filmčki. Animirani paneli so drugače narejeni dobro – a na koncu gre še vedno za malo bolj fancy mango.

Na žalost je celotno zvočno podajanje samo v japonščini, tako da vsi ljubitelji angleških zvočnih vrstic ne boste ravno navdušeni. Po končani originalni zgodbi imamo opcijo odigrali še povest s strani negativcev. Med igranjem se nam počasi odklepajo novi karakterji, a v kolikor ste igro prednaročili oziroma boste izbrali Delux paket, bodo vsi karakterji odprti že od samega začetka. Prav tako med igranjem zgodbe kot dodatni bonus prejemamo razne dodatke, s katerimi lahko oblačimo heroje po želji. Za finiširanje celotne kampanje boste morali povprečno odšteti nekje med 8 in 10 ur.

Večigralstvo je zabavno, škoda da niso več truda vložili v ranked sistem.

Namenimo še par besed večigralstvu, kjer so na voljo normalni in “ranked” spopadi. V kolikor ste oboževalec pretepaških iger, potem veste, da celotni čar tega žarna leži v večigralskih bitkah. Ker igra My Hero One’s Justice 2 ponuja širok nabor povsem različnih karakterjev s skoraj da neomejeno kombinacijo podpornih likov, je prav vsak dvoboj preko mreže z živimi igralci drugačen in poseben. Seveda, kot pri vsaki drugi pretepaški igri, tudi tukaj potrebujete kar nekaj znanja za uspešno igranje preko spleta, saj v primeru, da ste čisti začetnik, boste prejeli poštene batine s strani izurjenih nasprotnikov. A igranje je vseeno zabavno, čeprav My Hero One’s Justice 2 na žalost nima tistega pravega “ranked” sistema. Problem je v temu, da igralec nabira točke z vsako odigrano igro, te pa dobiš pa če zgubiš ali zmagaš. Tako so na vrhu lestvice igralci, ki igro igrajo največ in ne tisti, ki imajo največ zmag.

Na hitro bi rad še poudaril, da igra ponuja bogato kostumizacijo karakterjev z različnimi dodatki. To vam omogoča prilagajanja borca vsem vašim željam.

Igra vizualno navdušuje a se včasih med bitko izgubimo med številnimi posebnimi efekti.

Na koncu lahko brez kakršnegakoli problema izjavim, da je My Hero One’s Justice 2 ena izmed najboljših 3D anime arenskih pretepačin. Sama srž igre je odlična, saj je pretepanje hitro in tekoče, izbiramo lahko izmed preko 40 karakterjev s povsem unikatnimi stili igranja, vse skupaj pa začini še globok sistem kostumizacije karakterjev.

Slaba stran igre pa je na žalost še vedno štorijalni način, ki je mnogo slabši v primerjavi z igrami serije Narutu Ultimate Ninja Storm. Izpostavil bi še dejstvo, da sem igro sam preigral na Nintendo Switch sistemu, ki večinoma časa deluje brezhibno, a občasno sem opazil padec sličic na sekundo, ki dajejo občutek zamika. Špil bi na tem mestu potreboval še nekaj optimizacije, vendar ste Switch lastniki tega že vajeni.

Igro priporočam vsem ljubiteljem arenskih pretepačin ter oboževalcem animeja My Hero Academia, tisti, ki pa si želite gledati zanimivo štorijo pa raje priporočam ogled animeja oz. branje mange!

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

My Hero One's Justice 2 je poštena nadgradnja originala. Štorija je sicer še vedno pozabljiva, a sama srž igre, ki je pretepanje s podpornimi liki, je odlična, temu pa lahko prištejete tudi zabavno večigralstvo.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
My Hero One's Justice 2 je poštena nadgradnja originala. Štorija je sicer še vedno pozabljiva, a sama srž igre, ki je pretepanje s podpornimi liki, je odlična, temu pa lahko prištejete tudi zabavno večigralstvo.My Hero One's Justice 2 - Nadaljevanje, ki naredi korak v pravo smer