Uspešno smo izpeljali zgodovinski turnir iz igre Rainbow Six Siege!

Ko smo najavili, da se bo v seriji turnirjev Lockdown pojavila tudi igra Rainbow Six Siege, smo pričakovali bolj malo tekmovalcev. Navsezadnje je že dolgo znano, da Slovenci v glavnem preigravamo samo Fortnite (brez skrbi, tudi ta turnir še prihaja in glede na zaenkrat potrjene igralce nas čaka rekordna udeležba tudi tam) in občasno kakšen Counter-Strike.

A igralci so nas presenetili, saj se je na turnir prijavilo kar 48 ekip. Vsaka od njih je držala 5 članov, kar skupaj nanese kar 240 igralcev! Ni slabo za to našo majhno Slovenijo in zadeva je zagotovo postavila rekord naše online večigralske scene iz te igre.

Za takšen pomembni dogodek se nam je zdelo prav, da smo pripravili kratko poročilo, ki malce bolje oriše potek tekmovanja.

Watch Lockdown Hopsi turnir |dan 1| ABUZMENT PARK vs MEOW| Današnja casterja – ET, Keks from rainbow6slo on www.twitch.tv

Tekme so se odvijale v “Single Elimination” formatu in “Best of 1”, kar pomeni, da so se za obstoj in zmago ekipe morale prav zares potruditi. Tekma za tekmo je bila prav neverjetna, saj so vedno močnejše ekipe prihajale proti vrhu lestvice in zraven poskrbele za dober prenos v živo s castingom.

Spodaj si lahko ogledate nekaj najbolj razburljivih obračunov:

  • Meow vs Team NoRi (7:5)
  • REGNANT vs TEAM slav 6 (4:7)
  • TEAM slav 6 vs Pegla Gang (8:7)
  • North Sea Gaming vs MonkeyStratsWin (7:5)
Watch Lockdown Hopsi turnir |dan 1| Meow vs Team NoRi | Današnja casterja – ET, Keks from rainbow6slo on www.twitch.tv

Ker seveda tekmovalna igra ni nikoli brez tekmovalnega duha, se je na turnirju odvijala tudi predligaška tekma – med Meow in Endpoint. To sta dve ženski ekipi, ki se bosta kmalu srečali tudi v uradni ženski Siege ligi. Na našo žalost tekma ni bila prenašana iz naše strani, tako da bo treba na to hudo borbo počakati na Summer CCSW League.

Za vsako končano tekmo smo hodili po lestvici navzgor, za vsako končano tekmo so bili živci in nestrpnost prisotna, za vsako izgubljeno tekmo je bila žalost in pa tudi na drugi strani veselje in tako smo prispeli do glavnega dogodka dneva!

V finalu sta se pomerili ekipi North Sea Gaming in Team Slav 6, v formatu “Best of 3”, kar pomeni, da mora ekipa dobiti 2 mapi za končno zmago.

1. mapa, imenovana Clubhouse, je bila sicer na strani obrambnih igralcev Team Slav 6, saj so po prvi polovici vodili z rezultatom 5:1. Druga polovica mape pa so se strani zamenjale in North Sea Gaming je bil na strani obrambnih igralcev in ti so se poskušali z dvema zaporednima zmagama v rundah približati ekipi Team Slav 6, ampak jim to ni uspelo in prva mapa se je na koncu zaključila z rezultatom 7:3 za Team Slav 6.

2. mapa se je odvijala na Kafe Dostoyevky z ekipo North Sea Gaming v obrambi in Team Slav 6 v napadu. Z malo boljšo obrambo so NSG polovico mape preživeli bolje kot v mapi ClubHouse, saj je bil rezultat 2:4 za Team Slav 6. No, tukaj se je pa pokazala agresivnost in natančnost Team Slav ekipe, saj so z odlično obrambo pokazali, da so pravi finalisti tega turnirja in tekmo zaključili s končnim rezultatom 3:7.

Veliki zmagovalec turnirja je postal Team Slav 6, spodaj pa si lahko ogledate še uvrstitev ostalih najboljših ekip.

1. mesto – Slav Team 6 (Virch, drateR, Remains, Nazo, Mrav)
2. mesto – North Sea Gaming (Arya.NsG, Josip.NsG, Etwardo.NsG, Disaster.NsG, Cloudy.NTRS)
3/4. mesto – meow (Alice, Marie, Myaa, Jane, Ryy)
3/4. mesto – MonkeyStratsWin (DaddyIssues, Mounta1n, Nox-Evoke, TARCl, ganty-_-)

Turnir je bil več kot uspešen in nam je dokazal, da je v Sloveniji velika zahteva za Rainbow Six Siege turnirji. Zagotovo bomo še kakšnega izpeljali tudi v bodoče, a najprej moramo seveda zaključiti z Lockdown serijo, ki ima pred sabo še 4 zanimive turnirje iz najbolj popularnih iger.

Prijave za njih so še odprte, zato pohiti na naslednjo povezavo in se tudi ti poteguj za nagrade!

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMD pokazal nove grafične kartice – RX 6800 XT in RX 6900 XT naj bi premagale NVIDIA ponudbo

Podjetje AMD je včeraj končno razkrilo svojo naslednjo generacijo grafičnih kartic in pred oči javnosti so postavili trojico izdelkov: RX 6800, RX...

Cyberpunk 2077 je za PC končan, razlog za zamudo sta konzoli PlayStation 4 in Xbox One

Včeraj so internet pretresale solze igralce, saj je kot strela z jasnega udarila novica, da je težko pričakovani Cyberpunk 2077 znova doživel...

South Park ustvarjalca zagnala novo YouTube satirično serijo Sassy Justice

Ko sem dolgo nazaj spisal svoje vtise o South Park seriji, sem se med drugim pritožil, da sta njena originalna kreatorja več...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!