Mario bo kmalu praznoval 35 let in Nintendo bo za njegovo praznovanje pripravil nekaj večjih presenečenj

Vsak med nami se spomni tiste svoje prve igre, ki jih je popolnoma spodnesla in jim igričarstvo priljubila do te mere, da še leta kasneje sedijo pred monitorji in TV-ji in pridno nažigajo najnovejše naslove.

Zame je ta igra Super Mario 64 iz leta 1997, ki sem jo preigraval na predpotopni konzoli Nintendo 64. Samo ta špil si zasluži svoj članek in po mojem mnenju, je Super Mario 64 najbolj pomembna igra v svetu 3D igričarstva.

A pustimo to za drugi članek, saj je tu bolj pomembna tista prva Mario igra iz leta 1985. Ta bo kmalu praznovala svoj 35. rojstni dan in glede na zadnje govorice ima založnik Nintendo za ta praznik kar velike načrte.

Te naj bi razodel junija na sejmu E3, a glede na to, da je bil ta zaradi novega koronavirusa odpovedan, zdaj Nintendo načrtuje drugačno praznovanje.

Nintendo naj bi tako predelal celo vrsto legendarnih Mario naslovov za njihovo konzolo Switch. Med njimi bodo vsi večji naslovi – od Super Mario World iz leta 1992, Super Maria 64 iz leta 1997 pa vse do Super Mario 3D World iz leta 2013. Slednji naj bi v novi izdaji nosil podnaslov Deluxe, tako da nas verjetno čaka tudi nekaj nove vsebine. Ni pa vse ostalo samo na predelavah, saj naj bi še letos dobili tudi novo poglavje Paper Mario franšize.

Nintendo se že nekaj časa tudi razširiti svoje igralne maskote tudi izven igričarstva. Nedolgo nazaj so najavili partnerstvo z danskim podjetjem LEGO, poleg tega pa želijo prodreti tudi v svet filmov. Začeli naj bi novo partnerstvo s produkcijsko hišo Universal, rezultat njunega sodelvoanja pa je zabaviščni park Super Nintendo World ter nov animirani film, v katerem bo glavno vlogo nosil brkati vodovodar.

Kdaj se bo zgodila uradna najava še ni znano, Nintendo pa za zdaj še ni potrdil ničesar in zaenkrat so vse skupaj samo govorice. So pa zadaj dobri viri, med njimi tudi Jason Schreier, ki komaj čaka na igranje igre Galaxy na Nintendo Switchu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime