Microsoft naj bi odstranil klasično nadzorno ploščo v Windows 10

Veteranski uporabniki Windows sistemov vam bodo znali povedati, kako pomembna je klasična nadzorna plošča v Windows sistemih. Je namreč tisto izhodišče, ki na enem mestu ponuja dostop do vseh najbolj pomembnih nastavitev. Morda ne nosi tistega modernega čistega videza, a tega niti ne potrebuje, saj pri iskanju nastavitev šteje funkcionalnost in ne lepota.

Očitno pa Microsoft ne deli tega mnenja in glede na zadnje različice Windows 10 sistema, ki so na voljo samo testerjem, se nam pripravlja popolna odstranitev klasične nadzorne plošče.

To je potrdil Rafael Rivera, ki je v različici 19587 operacijskega sistema opazil, da je je klasična nadzorna plošča izpuhtela v zrak. Microsoft zaenkrat ni uradno potrdil ničesar, sumi pa se, da bo ta “novost” izšla ob naslednji večji posodobitvi Windows sistemov, ki se bo zgodila jeseni.

Microsoft že nekaj časa seli funkcije v nov panel z nastavitvami. Ta nov kotiček je vizualno bolj moderen, a se mi osebno ne dopade. Ikone so premalo prepoznavne in za tiste bolj podrobne nastavitve se je potrebno kar namučiti z iskanjem želene funkcije. Upamo, da si Microsoft premisli in starim dinozavrom pusti opcijo dela v klasični nadzorni plošči.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime