Prvi slovenski dirkaški turnir iz igre Assetto Corsa Competizione iz serije Lockdown več kot uspešen

Slovenci nimamo samo radi večigralskih iger, kjer bi si po cele dneve samo streljali, ampak radi pokukamo tudi na dirkaško sceno. To je dokazala včerajšnja dirka iz igre Assetto Corsa Competizione, ko se je spletne dirke udeležilo kar 16 dirkačev.

To je za prvi takšen dogodek več kot odlično in prisotni smo bili zanimivi tekmi na dirkališču Misano. Kakšna so bila točno pravila si lahko ogledate na spodnji povezavi, spodaj pa smo za vas pripravili kratek oris dogodkov.

Po razburljivih 30-ih minutah dirkanja na italijanski progi Misano je prvo mesto osvojil za enkrat še nepremagljivi Luka Berk, ki po številu točk tudi vodi v letošnji ligi StageOne Sim Racing-a. Drugo mesto si je privozil Matic Bezjak, ki je svojega jeklenega konjička pripeljal na cilj s 16 sekundnim zaostankom, tretjo stopničko pa je usvojil Gašper Medved, ki je ciljno črto prečkal 11 sekund za njim.

  1. LUKA BERK Čas: 31:18.310 Avto: AMR V8 Vantage GT3
  2. MATIC BEZJAK +16.450 Nissan GT-R Nismo GT3
  3. Gašper Medved +27.881 Porche 991II GT3 R

Med dirko so se dogajali različni zapleti, še posebej v prvih krogih, ko je Sebastjan Lajkovič v prvem ovinku med zaviranjem zadel najprej Luko Berka in potem še Luko Grma, kar ga je potisnilo izven proge. Deležni smo bili tudi kar nekaj napetih prehitevanj in dotikov med dirkači, kar je pripomoglo k zanimivosti dirke. Kazenskih pribitkov med dirko nismo bili deležni, kar pomeni, da so vsi vozniki peljali na visokem nivoju in čistem dirkanju, kar je za tak dogodek pomemben dejavnik.

Za komentiranje med dirko sta poskrbela Amadej (ElPresidente) in Anže (Bishop Archer), ki sta skozi celotni teden spremljala dirkače na treningih.
Zaradi velike udeležbe je bila na trenutke na dirkališču kar precej gneča, ki je pa v današnjih Covid-19 časih nismo vajeni. Sodelujoči so dokazali, da je v Sloveniji dirkaška scena dokaj razvit ešport in lahko najdemo kar nekaj mojstrov volaniziranja, prav tako pa se tudi skupnost pridno razvija tudi naprej.

Spodaj si lahko ogledate celotni potek dirke, toplo pa se zahvaljujemo tudi partnerjem za izvedbo dirko. Mimogrede, če ste navdušen dirkač, potem je morda pametno pogledati ponudbo podjetja UVI, ki nudi simulator dirkanja UVI Racing Seat, skupaj z volanom Logitech G29.

Watch Hop.si & StageOne LOCKDOWN ACC Tournament – Misano from Stage1esports on www.twitch.tv

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime