Twitch bo začel uporabnikom ponujati več opcij pri odstranjevanju nadležnih sledilcev

Če si ustvarjalec video vsebine na Twitchu, potem se zagotovo zavedaš, da je eden večjih minusov te platforme nadležno pogovorno okno oz. ljudje, ki na spletu snamejo masko in začnejo kazati svoj pravi jaz. Tako se slej ko prej v pogovornem oknu znajde nekdo, ki bo izjavil nekaj žaljivega ali pa spornega.

To zamori izkušnjo vsem: tako drugim udeležencem pogovora kot tudi sami Twitch osebnosti, ki bi si rada zgradila zvesto in normalno občinstvo. Ko se v Twitch prenosu v živo znajde kakšen takšen nadležnež brez manir, moderatorjem velikokrat ne ostane drugega, kot pa da falota povsem odstranijo iz pogovora. In ravno na tem področju bo Twitch od sedaj naprej ponujal več opcij, s katerimi bodo lahko moderatorji zajezili tečne uporabnike.

Tako bo lahko sedaj neželeni uporabnik samo utišan, a bo še vedno lahko spremljal prenos v živo ali pa pogovorno okno. Če bo storjen večji prekršek, pa bo lahko moderator uporabnika povsem odstranil od kanala, kar s saboprinese cel kup kazni. Takšen uporabnik bo odstranjen od sledilcev, kanala in pogovornega okna pa sploh ne bo več videl. Prav tako ne bo mogel pošiljati privatnih sporočil oz. “whisperjev”, ne bo mogel gostovati blokiranega prenosa in onemogočeno mu bo kupovanje naročnin.

Nov je tudi Mod View, ki bo moderatorjem močno olajšal življenje. Gre v bistvu za razširjen uporabniški vmesnik, ki si ga bo lahko vsak prilagajal po želji in imel tako veliko večji nadzor nad sledilci kanala.

Twitch je naredil nekaj korakov tudi na blokiranju IP-jev. Če bo kakšen brihtnež blokiran in bo potem samo ustvaril nov račun, bo ugotovil, da njegova sporočila niso vidna nikomur. IP blokade se sicer da zaobiti, a zadeva spet ni tako enostavna, da ne bi uporabniku povzročila kakšnega sivega lasu od skrbi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime