Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered – olepšan izvirnik, ki pa mu manjka identiteta

Vrnitev v zlato dobo

Pisalo se je leto 2009. Originalni Modern Warfare 2 je ob izidu pretresel svet in tako postal najbolje prodajana in oboževana igra vseh časov – no, vsaj za tisti čas. Spomnim se, kako sem igro kupil v sosednji Avstriji, kar pomeni da sem moral celotno igro izkusiti v nagnusni nemški sinhronizaciji in za povrh še na konzoli Xbox 360.

Od takrat se še vedno spominjam neverjetne četrte misije “No Russian”, smrt karakterja Ghosta in izdajo generala Shepherda. Za tisti čas je bila to daleč najboljša in zgodbeno brutalna kampanja za AAA streljačino. Po preigrani kampanji sem se nemudoma lotil sodelovalnega načina z mojim bratom v načinu razdeljenega zaslona. Po približno enem dnevu sva tako opravila čisto vse stopnje na “Veteran” težavnosti. Vsako misijo sva odigrala približno 20-krat in poleg vsake sva se skoraj stepla. V paketu igre mi je preostal samo še večigralski način. Zato sem si končno privoščil Xbox Live Gold naročnino in se podal v mojstrovino večigralskega načina. Lahko rečem, da me je ta naravnost obsedel. Igra je zato v vsakem pogledu revolucionarna in je nadgradila večigralske temelje, katere je postavil prvi del serije Modern Warfare.


Razvojna ekipa: Infinity Ward
Založnik: Activision
Platforme: PS4, XB1, PC
LinkPlayStation trgovina
Datum izida: 31.3.2020
Cena: 24.99 €

Žanr: Prvoosebna streljanka


Revitalizacija

Dobro desetletje kasneje smo končno priča ponovnemu srečanju z igro, saj je ta pred kratkim nenapovedano izšla v novi obliki. Kljub temu, da so se v igri dolgo širile govorice, nas je Activision vseeno presenetil z izidom, ki se je zgodil praktično čez noč. Žal predelava NE vsebuje večigralske in sodelovalne izkušnje in nam je tako ponujena samo kampanja za slabih 25 €. Poleg tega pa je igra na voljo samo na PS4 platformi in prispe na PC in Xbox šele čez slab mesec (30. april).

Torej, kaj se je sploh spremenilo? Odkrito povedano, ne veliko.

V primeru da ste originalno igro že igrali in ste oboževalec starih delov serije tako kot jaz, vam izkušnjo definitivno priporočam. Če se lahko zadovoljite samo z kampanjo, vas igra lahko zlahka prevzame z nadgrajeno grafiko in služi kot nostalgija “zlate dobe” Call of Duty serije.

Misije

Zgodba in kampanja sta nespremenjeni, torej v paketu ne pričakujte kaj novega glede same štorije. Tako kot v klasični različici imamo na voljo standardne težavnostne stopnje: Recruit, Regular, Hardened in Veteran. Če ste veteran serije vam vsekakor priporočam Hardened ali celo Veteran stopnjo, katera podaljša naše igranje igre iz povprečnih 6 ur na nekje 10.

Kljub kontroverznosti se v igro vrne misija “No Russian” (hvala bogu), saj bi igra brez nje popolnoma izgubila pomen in zgodba ne bi imela smisla. Ponovno se srečamo z znani karakterji kot so: Captain Price, Soap, Ghost, generalom Shepherdom in teroristom Makarovom. Zgodba je še vedno vibrantna in kičasta kot pred desetletjem in če še igre nekako niste preigrali, vam izkušnjo znova toplo priporočam.

Vsekakor pa resnično upam, da bodo s popravki dodali sodelovalno igranje in večigralstvo, žal pa se to skoraj zagotovo ne bo zgodilo. Obisk kampanje me je definitivno popeljal nazaj v zlate čase serije, tako da je osnovni namen igre bil relativno dobro izpolnjen.

Grafična preobleka

Glavna poanta te predelave je seveda nadgrajena grafična podoba in treba je priznati, da ta po novem ni švoh. Modern Warfare 2 se je že tako od predhodnikov razlikoval po svojih bolj živih barvah, saj je takrat za igre veljalo, da morajo biti vse oblečene v dolgočasne rjave odtenke. Nadgrajene teksture podobo še dodatno izboljšajo in čeprav se naslov morda ne more kosati z najnovejšimi grafičnimi prvaki Metro Exodus, vseeno ne gre za nekega grdavža. Na PlayStation Pro lahko igro preigravate v ločljivosti 4K pri 60 sličicah na sekundo in če temu še dodate televizor s podporo za HDR prikazovanje, dobite lep naslov, ki se svoje podobe ne bi smel sramovati.

Vredno nakupa?

Odkrito povedano, je odločitev za nakup popolnoma odvisna od vas. Menim, da je 25 € za kampanjo, ki je stara več kot deset let, definitivno preveč k temu pa prištejte še dejstvo, da boleče manjka sodelovalni in mrežni način in tako dobite izdelek, ki za svojo vsebino zahteva preveč. Raje obiščite zopet originalno igro ali pa počakajte na znižanje predelave. Čeprav je večigralstvo originalnega dela trenutno pod epidemijo hekerjev, še vedno lahko izkusite odlično kampanjo in se čez to lahko vsaj podate s prijateljem.

Čakamo samo še na predelavo Modern Warfare 3, na kateri založnik zagotovo že dela, saj so očitno te hitre nadgradnje dober vir hitrega zaslužka.

Prednosti ( + )

  • Nostalgična vrnitev: Kampanja je boljša kot kadarkoli, predelana grafika pa odstrani potrebo po nostalgičnih očalih.
  • Ikonični karakterji: Stari znanci ostanejo dobri prijatelji, pa čeprav se z njimi nismo videli že 10 let.
  • Vibrantna zgodba: Špil definitvino vsebuje zapomljivo zgodbo, ki je morda celo najboljša v zgodovini serije Call of Duty.

Slabosti ( – )

  • Cena: 25 € je za deset let staro izkušnjo definitivno preveč. Raje preigrajte originali del, kjer boste dobili celoten paket.
  • Brez dodatkov: Za ceno, ki je postavljena za igro, je velika škoda da v paketu ne dobimo vseh naknadno izdanih dodatkov originala.

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered je resda lep, a za svojo ceno ponuja premalo. Večigralstvo boleče manjka, žal pa se skozi kampanjo ne boste mogli podati niti s prijateljem, saj manjka tudi sodelovalno igranje. Je pa podoba dobila občutno nadgradnjo in če se želite zopet srečati s starimi prijatelji izpred desetih let, je nakup priporočljiv.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered je resda lep, a za svojo ceno ponuja premalo. Večigralstvo boleče manjka, žal pa se skozi kampanjo ne boste mogli podati niti s prijateljem, saj manjka tudi sodelovalno igranje. Je pa podoba dobila občutno nadgradnjo in če se želite zopet srečati s starimi prijatelji izpred desetih let, je nakup priporočljiv.Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered - olepšan izvirnik, ki pa mu manjka identiteta