Valorant zaprta beta na Twitchu skoraj podrla rekord gledanosti

Razvijalec Riot je že nekaj časa nazaj napovedal, da bo svoje talente uporabil še kje drugje kot pa samo v krpanju popravkov za svojo popularno igro League of Legends. Najavili so kup novih projektov, med njimi pa je v oči skočil Valorant. Gre za prvoosebno streljanko, ki malce spominja na Counter-Strike, a je že od samih temeljev zasnovana okoli ešport tekmovanja.

Pridruži se Valorant Slovenia skupnosti!

To je projekt, ki je za Riot nekaj povsem novega in njihovi oboževalci so nestrpno pričakovali, da zadevo vidijo v akciji. V preteklosti smo dobili nekaj slik in posnetkov, včeraj pa je končno napočil čas za igranje zaprte bete.

Dostopa do te niso dobili vsi, ampak samo redki izbranci, med katere lahko seveda prištejemo tudi večja imena streamerske scene. A Riot se je domislil nekaj zanimivega. Ključe do zaprte bete bodo namreč podeljevali še naprej, a samo tistim, ki gledajo prenose v živo. Spletna stran Dotesports tako poroča, da je ogromno igralcev povezalo več različnih Twitch in Riot računov, saj so si tako povečali možnosti za zadetek za ključ, ki bi jim ponudil dostop do beta testiranja.

Takšno razpečevanje ključev je precej zvita zvijača za dviganje gledanosti in zadeva se jim je vsekakor obrestovala. Včeraj je Valorant prenose na Twitchu spremljalo kar 1.7 milijonov gledalcev, kar je številka, ki skoraj izenači rekord te platforme. Rekorder Twitcha je za zdaj še vedno League of Legends, ki je lani na svetovnem svetovno prvenstvu nabral 1,74 milijonov gledalcev.

Čeprav so igro preigravala večja imena kot so DrLupo, TimTheTatman in Pokimane, je Riot povedal, da z njimi ni bila sklenjena nobena pogodbo in izplačilo, da so so vsi streamerji igrali zato, ker to hočejo in ne zaradi tega, ker bi jih na to vezali izplačani denarci.

Nekateri srečni beta testerji so naleteli na težave pri prijavljanju na strežnike in Riot je zadevo urno odpravil, a trenutno se ne ve, kdaj bo prišla naslednja večja pošiljka beta ključev. Potrpežljivo čakamo na odprto beto ter končni izid, ki naj bi se zgodil še letos poleti.

Za vas smo odprli tudi uradno Valorant Slovenia Facebook stran, v kateri lahko pokramljate z drugimi oboževalci, tam pa nameravamo objavljati vse sveže novice glede igre, ki zna popeljati ešport streljank v naslednjo dobo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime