Po samo dveh dneh zaprtega beta testiranja ima Valorant že svoje prve goljufivce

Razvijalec Riot je že od samega začetka za svojo igro Valorant trdil, da je bila zasnovana okoli e-šport tekmovanja in da ima že v samih temeljih vgrajeno močno zaščito proti raznim goljufivcem. Za razliko od ostalih konkurenčnih naslovov naj bi tu hekerji naleteli na močan zid obrambe, ki bo preprečil kakršnokoli goljufanje.

Žal ta njihova obramba ni tako učinkovita, kot so si zamislili.

Bivši profesionalni Call of Duty igralec “phantasy” je na Twitterju objavil video njegovega soigralca, ki je po mapi tekal kot norec in preko goljufije, ki samodejno na merek vzame vsakega sovražnika, delal pravi pokol. Na koncu je seveda njegova ekipa zmagala, kar malce težko pa je verjeti, da je lahko heker zlomil hvaljeno zaščito v prvih 48-ih urah od izida zaprte bete.

Twitter posnetek si je ogledal tudi Riot in hitro so ukrepali. Razvijalec Paul ‘arkem’ Chamberlain je na Twitterju sporočil, da je bil sporni igralec že odstranjen iz igre in da bodo na žalost morali podeliti še nekaj banov v prihodnosti.

Valorant naj bi imel vgrajeno zaščito, ki bi preprečevala popularne “Wallhack” goljufije. Sistem “Fog of War” naj bi preprečeval javljanje položaja igralca, dokler se ne bi ta pojavil v vašem vidnem polju, vendar se da očitno tudi ta sistem zaobiti. Valorant je sicer še v beti in zagotovo bodo ranljivost hitro odpravili, a zagotovo ni vzpodbudno, če na kaj takega naletiš v prvih dveh dneh od izida.

Če med igranjem opazite goljufivca, ga lahko prijavite znotraj igre. Nekateri igralci so Riot opozorili, da orodje za prijavljanje ne deluje že od začetka bete, na to pa se je odzval razvijalec Matt Paoletti. Ta je povedal, da ga lahko igralci v primeru goljufanja tudi direktno kontaktirajo, dokler te zadeve ne bodo razrešene.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime