Slovenske novice potegnile članek dobesedno iz svoje riti in ustvarili sliko igralca iz prihodnosti

Daleč od tega, da bi bila naša stran vrhunec novinarskega poročanja. Veliko piscev tu je amaterjev in nas naprej žene ljubezen do iger in širjenje te kulture po ozemlju naše kokoške. Kot urednik se zavedam, da znajo lažni naslovi člankov privabiti cel kup klikov, a se skušam temu izogibati. Seveda imajo nekatere novice malce bolj vabljive naslove, a upam si trditi, da držimo zdravo uravnoteženost med vabljivim in “clickbaitom.”

Spletna stran Slovenske novice takšnih skrbi nima. Za njih piše večja ekipa novinarjev, ki so lahko plačani samo takrat, ko stran mesečno dobi dovolj prometa. Klikarski članki so tako vsakodnevna stvar in članek, ki bi se normalno imenoval “Jutri bodo temperature malce pod povprečjem”, se pri njih spremeni v “Temperature padajo, znanstveniki ne najdejo razloga!”. Nakar bo nekdo v komentarjih pripomnil: “Bravo, upam, da zmrzne tudi vlada!”.

Dva dni nazaj so tako objavili članek: “Grozljiva podoba iz prihodnosti”, s podnaslovom “Nič kaj dobrega nas ne čaka.” Dokaz, da se jim za tak članek povsem jebe, je njihov pripis k naslovu: “Ojoj.”

Celoten članek je nato čista komedija. Raziskovalci naj bi naredili model igralca iz prihodnosti, ki ga imenujejo Michael. Debelušna lutka, ki je videti, kot bi jo naredili otroci pri dopolnilnem pouku, kaže podobo tipa, ki je malce bolj debel, ima podočnjake in so mu izpadli lasje. Kakor pravijo pri Računalniških novicah je to psihična podoba igričarja (čudno, sem mislil da so takšne spremembe fizične), če ne bo spremenil svojih navad.

Spoznajte Michaela, ki je postal plešast zaradi igranja iger.

Tip je tudi plešast. Vedno sem verjel, da je plešavost posledica genov, ampak ne, očitno so zato krive zlobne igre. Ušesa ima dlakava zaradi slabe cirkulacije zraka? Kaj?!

Za vir navajajo spletno stran OnlineCasino.ca in že iz imena lahko vidite, da gre za zaupanja vreden vir. Stran je drugače ena navadna stavnica s promocijskimi članki na vsakem koraku in čeprav sem iskal, “Micheala” nisem našel. Ampak priznam, da iskal nisem preveč zavzeto, saj je brskanje po takšni strani recept za migreno in napad povezanih reklam na Facebooku.

Slovenske novice, vem da je trenutna suša pri novih dogajanjih po svetu in če ne pišeš o koronavirusu, si praktično obsojen na poročanje o lokalnih nezanimivostih. A vseeno imejte vsaj neko podlago in ne vleči stvari iz riti ter s tem ustrahovati že tako izmučenih ljudi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime