Apple najavil nove iPhone SE telefone, ki se bodo prodajali za manj kot 400 €

Vsaka dobra novica je te dni zlata vredna in Apple je včeraj presenetil vse z najavo povsem novih iPhone SE telefonov, ki bodo zase zahtevali vsega 366 €.

iPhone SE, kakor se zaveda uradno imenuje, bo po videzu precej spominjal na iPhone 8. To pomeni, da vas bo pozdravil zaslon, velikosti 4,7 palcev in da bosta na vrhu in na dnu ekrana dve večji stranici. To je velika razlika v primerjavi z novejšimi pametnimi telefoni, ki se želijo stranic znebiti na vsak način in uporabniku ponuditi samo čist zaslon.

Dobra novica je to, da bo SE pod pokrovom skrival presenetljivo veliko mišic. Poganjal ga bo namreč A13 bionični čip, katerega lahko najdemo tudi v najnovejših modelih iPhone 11 in iPhone 11 Pro.

Za shranjevanje podatkov boste lahko izbirali med 64 GB, 128 GB in 256 GB modeli, podprte pa bodo tudi dve SIM kartici – ena od teh bo bila eSIM.

Na sprednji strani bo za varnost skrbel domači gumb s Touch ID funkcionalnostjo. Zgoraj boste našli tudi sebek kamero, ločljivosti 7 MP.

Na zadnji strani nas bo pričakala napredna 12 MP leča, ki bo vsebovala kup naprednih funkcij. A13 bionični čip izboljša Smart HDR slikanje, ki iz večih zajetih fotografij naredi eno sliko in s tem na končnem izdelku izboljša podrobnosti ter osvetlitev.

Tu je še tehnologija za zaznavanje globine, ki preko strojnega učenja lahko zazna globino in človeške obraze, aktere nato izostri. Podprto je tudi stabiliziranje slike med snemanjem in to celo pri ločljivosti 4K in 60 sličicah na sekundo. Dobra novica za vse tiste s tresočimi rokami, ki bi še vedno imeli rade posnetke s stabilno sliko.

V škatli boste dobili samo 5 W polnilec, a podprto je tudi hitro polnjenje 18 W, če imate pri sebi pravi adapter. Qi brezžično je prav tako podprto, žal pa še ni besede o sami vzdržljivosti baterije. Glede na vse specifikacije pričakujemo, da bo ta nekje enako zdržljiva kot pri iPhone 8.

Kupci boste lahko izbirali med črno, belo in rdečo barvo, izdelek pa se bo v predprodaji pojavil že v petek, medtem ko naj bi se razpošiljanje začelo 24. aprila.

iPhone SE je vsekakor impresiven izdelek. Nameščen ima najnovejši operacijski sistem iOS 13, kar pomeni, da ga bo Apple podpiral še nekaj let v prihodnosti. Bionični čip A13 doda telefonu veliko moči, cena 366 € pa je več kot priporočljiva. Treba se je zavedati, da boste za to ceno dobili samo 64 GB hrambe, a tudi to je dovolj, če bi samo končno želeli imeti novejši iPhone telefon, ki ne stane več kot jurja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime