Dva indie razvijalca bi rada naredila Seinfeld igro

Če bi mi kdo rekel, da bi Seinfeld igra lahko bila dobra in zanimiva, bi se mu zasmejal in ga označil za norca.

Kako bi namreč preselil to nekdaj huronsko uspešno serijo v format videoigre?

To vprašanje si že leta zastavljata dva indie razvijalca Jacob Janerka in Ivan Dixon, ki sta velika oboževalca te serije in jima ta ideja ne da miru. Na koncu sta prišla na briljantno idejo: kaj če bi bila Seinfeld igra narejena v slogu avantur, ki jih je v devedesetih delal razvijalec LucasArts?

Ideja je bila dovolj dobra, da sta se spravila na delo in ustvarila nekakšen koncept, kar je na koncu izrodilo spodnji napovednik. Ta je v bistvu eksperiment, saj želita preko njega pridobiti odziv igričarske publike, če bi te takšen projekt sploh zanimal. Navsezadnje se je Seinfeld zaključil 22 let nazaj, tako da morda danes ni več tako relevanten kot je bil včasih.

Koncept je vsekakor zanimiv in iz posnetka lahko vidimo ljubezen, ki jo oba ustvarjalca držita do te serije. Okolica je čudovito izrisana, pikslasti karakterji pa so odlično predelani. Med igranjem bi se zanašali na dialoge in upravljanje s predmeti na različnih lokacijah in zadeva bi na koncu lahko izpadla res zanimivo, če bi bilo igranje pravilno zastavljeno.

Razvijalca sta ustvarila uradno stran ter zapisala tudi prvo epizodo The Email. Scenarij je tipični Seinfeld: Jerry dobiva spam sporočila in se zato odloči raziti s svojo punco, ki je tudi njegova publicistka. To za sabo potegne cel kup komplikacij in zapletov, ki so znani vsakemu Seinfeld poznavalcu.

Če bo zanimanja dovolj, bosta razvijalca pristopila do Sonyja, ki drži pravice do serije in jim predlagala ustvarjanje igre. Napovednik je v treh dneh nabral skoraj 80.000 ogledov, kar ni malo, a treba se je zavedati, da je Seinfeld presneto draga licenca. Jerry Seinfeld je denimo odklonil 100 milijonov dolarjev za snemanje 10. sezone, Netflix pa je odkupil pravice za predvajanje v skupni vredno 500 milijonov dolarjev.

Sanjati je dovoljeno in res upamo, da po vseh teh letih dobimo nekaj sveže Seinfeld vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime