Nintendo Switch lastniki pozor: takoj si vklopite dodatno zaščito računa!

Nintendo lastniki po celem svetu poročajo o velikemu porastu vdiranj na Nintendo račune.

Na Twitterju se je oglasil Pixelpar, ki je ustanovitelj oboževalske strani LootPots. Pixelpar je v izjavi povedal, da je čez noč v njegov račun poskušalo prodreti cel kup vsiljivcev. V svoj poštni predal je prejel kar 47 sporočil, da želi nekdo dobiti njegove podatke iz neznane lokacije.

Očitno pa on ni bil edini, saj o enakih problemih poročajo tudi drugi Nintendovi uporabniki. Pixelpar pri svojem računu ni imel vklopljene dodatne 2FA zaščite, saj na njem ni imel povezane kreditne kartice ali pa Paypal računa. Nekateri uporabniki niso imeli te sreče in našlo se je kar nekaj nesrečnežev, ki so jim zlikovci odtujili sredstva iz Paypala in preko njih nabavili Fortnite V-Bucks valuto. Ko bi vsaj denar namenili za kaj pametnega.

Napadi se vršijo iz držav kot so ZDA, Rusija in Čile.

Everyday there is a post about someone being hacked. Here is the link to setup 2 step verification. Go set it up NOW if you havent already. from r/NintendoSwitch

Prizadeti uporabniki svoje tegobe opisujejo tudi na Redditu in očitno ne gre za neke izolirane primere. Priporoča se vklop dodatne zaščite preko aplikacije Google Authenticator, ki je na voljo za Android in iOS sisteme.

Zanimivo je, da je Nintendo samo dva tedna nazaj začel opozarjati uporabnike na vklop 2FA zaščite, kot da bi vedeli, da se pripravlja nekakšen napad. Verjetno gre samo za naključje, Nintendo pa za zdaj še ni podal nobene uradne izjave, čeprav je njihov japonski Twitter račun 14 dni nazaj opozoril, da so zaznali porast nelegalnih dostopov do uporabniških računov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime