Ta električno nastavljiva gaming miza lahko v sebi vsebuje kar dva močna PC-ja

Pri načrtovanju estetske pisarniške mize se vedno zatakne pri postavitvi PC-ja. Bi tega postavili na tla zraven nog, a ga s tem izpostavili prahu, ali pa bi ga raje postavili kar na mizo in si s tem odvzeli nekaj pomembnega delovnega prostora. Prištejte k tem zagatam še zmedo z vsemi kabli, ki so magnet za prah in za spotikanje in dobite recept za puljenje las.

Podjetje Lian Li se ukvarja z oblikovanjem unikatnih ohišij in domislili so se morda najbolj elegantne rešitve, ki naenkrat odpravi ubadanje z vsemi prej naštetimi problemi.

Zakaj ne bi komponent in kablov zapakirali kar v eno mizo in tako dobili pisarno, ki je elegantna in hkrati močno prilagodljiva?

Ravno to razmišljanje je rodilo mizo DK-05F, ki ima v svoji notranjosti dovolj prostora, da v njo namestimo kar dva gaming PC-ja.

Sprednji del je malce pod kotom, kar vam da dovolj prostora za premikanje nog, na zadnji strani pa lahko najdemo vse priključke iz matične plošče ter ogromen izpuh, ki bo odvajal vso odvečno toploto.

Ta gaming miza je električno nastavljiva in vsebuje na vrhu 8 mm debelo ploščo iz kaljenega stekla. To seveda pomeni, da imate pod tipkovnico in miško jasen vpogled v strojne komponente, ki morajo nositi bogat razpon RGB-ja, drugače je brezveze, da sploh imaš takšno mizo. Na sprednji strani so še vhodi za USB in elegantne tipke za vklop računalnikov.

Da smo si na jasnem, gaming miza DK-05F v sebi ne vsebuje nobenih strojnih komponent, ampak miza služi kot samo ogromno ohišje, ki je nekakšen unikaten peskovnik za poustvarjanje vaših računalniških sanj. Podprte so matične plošče in vgrajeni so že nosilci za diske, grafične kartice in ventilatorje.

Morda se kdo sprašuje, zakaj za vraga bi imel v eno mizi vgrajena dva PC-ja? Razlogov je več. Morda sta oba s partnerjem igralca in bi si rada delila eno mizo, na katero bi položila dva monitorja? Stvar pride prav tudi samo enemu uporabniku: en PC je lahko namenjen urejanju video posnetkov, drugi pa je gaming mašina ali pa celo strežnik.

Takšno igračkanje z mizo pa ne bo poceni. DK-05F miza namreč stane okroglih 2.000 €, čemur morate seveda prišteti še ceno vseh komponent, ki bi jih želeli vgraditi v mizo. Lian Li ponuja cenejšo različico, ki vsebuje prostor samo za en PC, ta pa stane 1.500 €.

Ni kaj, draga zadeva tole, zato je mogoče bolje pogledati kaj cenejšega kot so denimo slovenske mize UVI Desk, ki za veliko manjšo ceno ponujajo primerljive zmogljivosti, preko razširitev pa lahko tudi skrijete PC škatlo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime