Epic vendarle izdal Fortnite tudi v Android trgovini Google Play

Popularna battle royale streljačina Fortnite je leta 2018 izšla tudi za Android pametne sisteme, a ste jo ob izidu zaman iskali v uradni Google Play trgovini. Razvijalcu Epicu namreč takrat ni bilo po godu, da bi Googlu izplačeval odstotke od prodaje samo zato, ker se igra nahaja v njihovi trgovini.

Google namreč od vsakega prodajalca zahteva, da mu izplača 30 % zaslužka od prodaje vsake igre. Fortnite je sicer brezplačen, vendar svoje denarce služi od prodaje raznih preoblek in sezonskih prepustnic, ki na koncu nanesejo lep izkupiček denarja. In kos te potice si seveda želi tudi Google.

Epic je to ravnanje označil za tatvino zato so dolgo časa vztrajali, da Fortnite ne bo nikoli izšel v Play trgovini. Enako, še bolj slavno bitko so že nekaj časa nazaj začeli tudi s Steamom, na razplet tega dvoboja pa čakamo že dolgo časa.

Epic je po dveh letih ugotovil, da tako ne bo šlo več naprej. V uradni objavi so naznanili, da Google otežuje njihovo delo in tudi delo drugih razvijalcev. Namreč vsak uporabnik, ki želi aplikacijo prenesti iz kakšnega drugega vira, ki ni Google Play trgovina, dobi najprej obvestilo, da program ni vreden zaupanja in da gre za morebitno zlonamerno programsko opremo. Uporabnik mora nato v nastavitvah odkljukati možnost za poganjanje takšnih aplikacij, in čeprav postopek ni pretirano kompliciran, je očitno dovolj zamuden, da Epic zaradi tega izgublja igralce.

Fortnite tako lahko sedaj prenesete tudi v Google Play trgovini, Epic pa je še izjavil upanje, da bo Google kmalu spremenil svojo politiko zaračunavanja obresti. To se seveda še nekaj časa ne bo zgodilo, če sploh kdaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime