Riot preklical Mid-Season Invitational turnir za igro League of Legends

Letošnji poletni dopust in počitnice ne izgledajo dobro. Zaradi trenutne pandemije je čedalje bolj očitno, da bomo morje lahko gledali samo preko video posnetkov, z nogami v lavorju.

A če ste mislili, da boste lahko vsaj gledali kaj razburljivega ešporta iz igre League of Legends vas moramo na tem mestu globoko razočarati.

Razvijalec Riot se že dolgo bori z izvedbo turnirjev po celem svetu, saj je praktično povsod naletel na prepoved organiziranj večjih prireditev, problem predstavlja pa tudi potovanje, ki je še vedno onemogočeno.

Tako so se marca odločili zaustaviti tekmovanje evropskih ekip v ligi LEC, prestavili pa so tudi turnir Mid-Season Invitational iz maja na junij. MSI turnir velja v svetu League of Legends za drugega največjega, saj ga prekaša edino svetovno prvenstvo, zato je bila ta prestavitev boleč udarec za vse navdušence profesionalnega ešportnega tekmovanja.

Riot je upal, da se bo do julija situacija pomirila in da bo znova omogočeno večje zbiranje ljudi na eni lokaciji. Trenutna situacija se po svetu sicer izboljšuje, a zelo počasi in Riot je ugotovil, da bo julija nevarnost okužbe še vedno močno prisotna.

Zato so včeraj objavili žalostno vest, da je bil Mid-Season Invitational za letošnje leto preklican.

Vse ni negativno. Preklic turnirja jim je namreč omogočil, da se bodo odvili originalni datumi Summer Splita, razvijalec pa se je tudi odločil več naporov vložiti v regijska tekmovanja.

Spremembe so se zgodile tudi na področju svetovnega prvenstva. To za zdaj k sreči še ni bilo preklicano in se bo jeseni odvilo v Šanghaju na Kitajskem. A spremenila se je količina ekip iz posameznih lig, ki se bodo lahko potegovale za glavni pokal.

  • LEC evropska liga: 4 ekipe
  • LCS ameriška liga: 3 ekipe
  • LPL kitajska liga: 4 ekipe
  • PCS južnoazijska liga: 2 ekipi
  • VCS vietnamska liga: 2 ekipi
  • OPL, LLA, TCL, CBLOL, LCL in JLJ: 1 ekipa

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime