Brothers in Arms igre bodo dobile svojo TV serijo

Ste si kdaj zaželeli igranja igre v drugi svetovni vojni, ki bi prikazala dobro zgodbo, imela zanimive karakterje in se ne bi imenovala Call of Duty?

Takšnih iger je presenetljivo malo in ko enkrat preigrate kampanje iz Call of Duty 2, Call of Duty: World at War ter Call of Duty: WWII, vam ostane bore malo enoigralskih izkušenj. Seveda ne manjka večigralskih streljačin, a te praktično ne vsebujejo nobene zgodbe, ki bi jo bilo vredno spremljati.

Mnogo igralcev se morda danes sploh ne zaveda, da je mnogo let nazaj ravno takšno izkušnjo ponujala serija iger Brothers in Arms, ki jo je razvijalec Gearbox započel leta 2005. Da, točno tisti Gearbox, ki danes stoji za Borderlands igrami.

Brothers In Arms serija nikoli ni bila neka večja uspešnica, a je bila vseeno kvalitetna. Žal smo zadnji del, Brothers In Arms 3: Sons of War, dobili leta 2014 in še to samo za mobilne telefone. Od takrat zadeva miruje, a Gearbox jo spet poskuša oživeti, vendar ne na način, ki bi ga igralci pričakovali.

Gre za TV adaptacijo, ki bo, tako kot so to počele igre, sledila dogodkom iz resničnega življenja. Zgodba se bo vrtela okoli propadle vojaške operacije Exercise Tiger, ki je bila dolga leta zakopana v analih zgodovine. Šlo je namreč za vojaško vajo, ki je Američane poskušala pripraviti na izkrcanje v Normandiji. Uporabljalo se je pravo strelivo in pri vaji so bili prisotni vojaki, vojaške ladje in tudi tanki. Vendar so se v vajo vključili tudi nenapovedani gostje: nemške podmornice. Te so začele s torpedi obstreljevati ladje in med zavezniki je nastala velika zmeda. Začela so se obstreljevanja in pod prijateljskim ognjem je padlo veliko nedolžnih žrtev. Na koncu je umrlo 800 vojakov in poveljniki so se odločili, da operacijo zakopljejo v zgodovino in da zanjo ne sme nikoli izvedeti nihče.

Premisa je vsekakor vredna raziskovanja. Nova serija bo nastala pod taktirko Scotta Rosenbauma, kot izvršni producent pa se mu bo pridružil Randy Pitchford, ki je tudi glavar studia Gearbox.

Datuma izida za zdaj še nimamo, upamo pa da nova TV serija izrodi tudi kakšno morebitno nadaljevanje iger Brothers In Arms.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

New World prestavil izid na naslednje leto

Leto 2020 je res kot ukleto. Veliko igralcev se je po dolgih letih močno veselilo povsem novega MMO-ja New Word, ki bi...

Nagnusni posnetek razkrije pedofilko in njeno žrtev sredi Smash Bros. turnirja

Morda se spomnite, ko smo nekaj časa nazaj pisali o obtožbah glede seksualnega nadlegovanja in celo posiljevanja v tekmovalni sceni igre Smash...

Kje je 4. sezona serije True Detective?!

Danes je bolj počasni dan z novicami, zato sem se odločil, da z vami podelim eno bolj staro vest in kdo ve...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!