Gears of War 3 in Gears of War Judgement sta sedaj igralna na PC-ju preko emulatorja

Gears of War franšiza je precej zmedena glede svojega obstoja na PC-ju. Prve tri dele je razvil razvijalec Epic Games (da, tisti, ki sedaj služi mastne denarce s Fortnitom) in zadeva je bila ena redkih Microsoftovih ekskluziv za Xbox konzole, ki so bile dejansko kvalitetne. Nato se je zamenjal razvijalec in današnje Gear of War igre, ki se imenujejo samo še Gears, a vseeno vsebujejo numerične oznake, so našle svoj dom tako na Xboxu kot tudi na PC-ju.

Vendar PC igralci ne morejo preigrati celotne franšize na svojih mlinčkih, saj Epic nikoli ni predelal drugega in tretjega dela za PC. Razvijalec se je takrat namreč pritoževal, da zaradi velike stopnje piratstva predelava za PC nima nobenega smisla in tako je ostalo do danes. Microsoft v vseh teh letih še vedno ni vložil denarcev v uradno predelavo, zato je Gears franšiza na PC-ju rahlo škrbasta.

Saj veste, kako je na PC-ju: če založnik noče poskrbeti za nekaj, vajeti v roke prevzamejo sami igralci. Tako je že nekaj časa v aktivnem razvoju Xenia emulator, ki omogoča igranje Xbox 360 iger na PC-ju. Projekt zlagoma napreduje in tako so nekatere igre že povsem igralne, pred kratkim pa je amaterskim razvijalcem uspel nov podvig.

Na posebni veji emulatorja Xenia Canary je namreč zdaj mogoče preigrati tako Gears of War 3 kot tudi Gears of War Judgment. Zadevi ne vsebujeta večjih grafičnih hroščev in izkušnja je tako precej podobna originalni. Žal to tudi pomeni igranje v ločljivosti 720p in glede na to, da je emulator še v razvoju, lahko zabeležite tudi kakšen večji padec sličic na sekundo.

A tisti največji navdušenci, ki preprosto morate preigrati vse Gears of War igre boste to že pretrpeli. Xenia Canary različico emulatorja si lahko prenesete tule, seveda pa si boste morali igre priskrbeti sami.

Kaj pa Gears of War 2? Optimizacija še ni tam in igra dosega okoli 20 sličic na sekundo, igro v akciji pa si lahko ogledate spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime