Je Origin zgradil najhitrejši PC na svetu? Tehnično gledano, ga je res

Nek inženir opri podjetju Origin se je med karanteno pošteno dolgočasil doma in med tuširanjem mu je v glavo šinila briljantna ideja: “Kaj če bi naredili zelo močan PC, ampak bi ga vgradili v mini električno Teslo ter si tako prislužili naslov najhitrejšega PC-ja na svetu?” Nato je ugasnil zvitek marihuane in začel pred ogledalom izvajati superherojske poze.

To zgoraj je samo ugibanje, a ni dvoma, da je Origin pri snovanju svojega novega izdelka moral zaužiti neko zanimivo substanco.

Projekt se imenuje Ludicrous PC in na prvi pogled izgleda kot navadna miniatura replika avta Tesla Model S, ki ga poganjamo preko akumulatorja. Vendar je Origin pod havbo implementiral pravi PC, ki ima poleg tega resnično močne komponente:

  • Procesor: AMD Ryzen 3900X
  • Grafična kartica: NVIDIA RTX 2080 Ti Founders Edition
  • Matična plošča: ASRock X570 Phantom Gaming
  • Pomnilnik: 32 GB
  • Disk: 2 TB NVMe M.2 Force Series in 2 TB Seagate BarraCuda
  • Napajalnik: 750 W Corsair SF Series

Vse skupaj hladi lepo in tiho vodno hlajenje, ne manjkajo pa seveda tudi RGB lučke, ki jih najdemo pod pokrovom avtomobila in tudi pod samim vozilom. Mimogrede, ta Tesla lahko doseže hitrost 9 km/h, zaradi česar lahko temu PC-ju upravičeno nadenemo oznako “najhitrejši” PC na svetu.

Ludicrous PC je na svojem YouTube kanalu predstavil znani Marques Brownlee, seveda pa se je ob tem izdelku treba vprašati, komu za vraga je sploh namenjen. Odgovor je seveda preprost: tistemu, ki si briše rit s 50 evrskimi bankovci.

Ni kaj, zadeva je vizualno impresivna, kar je posledica sexy vodnega hlajenja.

Ludicrous PC namreč stane dobrih 13.000 $, to povsem nepotrebno zadevo pa si lahko naročite na Originovi uradni trgovini. In ja, lahko izbirate med barvami avtomobila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime