Modder spravil Bloodborne v delovanje pri 60 sličicah/sekundo na PlayStation 4

PlayStation 4 konzola vsebuje en kup zanimivih ekskluziv, a morda je ravno Bloodborne tista igra, ki bi si najbolj zaslužila predelavo za PC.

Razlogov za to je več, a primarni ostaja ta, da igra vse od svojega izida leta 2016 trpi za neoptimiziranostjo. PlayStation 4 ima precej šibko strojno opremo in samo navadni trdi disk, kar posledično pomeni, da je ta sicer odličen naslov obsojen na ždenje pri 30 sličicah na sekundo, manjek SSD diska pa boleče očiten pri včitavanju stopenj. In nalagalne zaslone boste gledali pogosto, saj je Bloodborne razvil FromSoftware, ki ga poznamo po seriji ekstremno zahtevnih iger Dark Souls.

Žal pa Sony ne želi svoje ekskluzive poslati izven okovov svoje konzole, tako da je upanje na predelavo skoraj ničelno. Oboževalci že dolgo čakajo, če bo FromSoftware vsaj razvil novo posodobitev, ki bi na močnejši konzoli PlayStation 4 Pro omogočila igranje pri 60 sličicah na sekundo, a njihove prošnje so do sedaj naletele na gluha ušesa.

Ustvarjanje modifikacij je zaradi PlayStation 4 zaprte arhitekture praktično nemogoče, a enemu modderju z imenom Lance McDonald je vendarle uspelo pripraviti Bloodborne, da teče pri 60 sličicah na sekundo. Lance je izkušen modder in njegov YouTube kanal vsebuje vrsto zanimivih posnetkov iz iger kot so denimo Dark Souls 3, kjer mu je uspelo ustvariti modifikacijo, preko katere lahko igralec zaigra vlogo vsakega sovražnika, vključno s šefi.

Lance je na Twitterju prikazal posnetke svojega napredka. Ko je uspel igro zagnati pri 60 sličicah an sekundo, je ugotovil, da igra ne vsebuje pravilnega časovnega razporejanja dogodkov in tako se je zdelo, da Bloodborne teče pohitreno. To mu je uspelo nato popraviti in dobili smo prvi pravi posnetek te igre, ki teče pri 60 sličicah na sekundo.

Posnetki so precej nizke kvalitete in Lance je obljubil, da bo še danes naložil videe višje kakovosti na svoj YouTube kanal. Povedal je še, da zadeva teče občutno bolje na PlayStation 4 Pro konzoli, vendar pa zadeva deluje povsem zadovoljivo tudi na navadnem PS4.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime