Kdo je D.B. Cooper? Morda najbolj skrivnostni lopov v zgodovini dobil nov zanimiv dokumentarec

Naj vam v uvodnem stavku nekaj zaupam. Koronavirus je močno vplival na industrijo iger in strojne opreme, vplivu virusa pa se ni izognila niti filmska in televizijska industrija. Torej je zoprna nadlega napadla vse tisto, o čemur navadno piše naša stran, zato je tudi vsebine kriminalno malo.

Vendar naj bom preklet, če HOPsi ne bo vsak dan objavil vsaj nečesa, zato včasih spišemo tudi kaj takega, o čemur ponavadi ne poročamo in dokaz tega je ta članek.

YouTube kanal LEMMiNO je tako par dni nazaj spočel nov dokumentarec, ki pod drobnogled vzame enega največjega in najbolj skrivnostnega lopova v zgodovini ZDA.

Seveda govorimo o možakarju z imenom D. B. Cooper, ki je 24. novembra 1971 povsem sam ugrabil letalo Boeing 727, iztržil odkupnino v vrednosti 200.000 ameriških dolarjev ter nato sledi leta skočil iz letala ter izginil v neznano. Kljub ogromni preiskavi FBI-ja, Cooperja in njegovega denarja ni našel nihče in primer ostaja edini nerazrešeni primer letalskega piratstva. Da, dejansko obstaja zračno gusarstvo.

Kljub slavi D. B. Cooperja Hollywood do sedaj še ni naredil nobenega kvalitetnega filma, ki bi res dobro ponazoril njegovo zgodbo. K sreči pa smo nekaj dni nazaj dobili odličen dokumentarec YouTube kanala LEMMiNO, ki lepo opiše vse dogodke tistega usodnega 24. novembra, ki se je zapisal v zgodovino.

Zgodba D.B. Cooperja še danes ni dobila odgovora in dvomimo, da bomo kdaj dobili pojasnilo tega misterija. Nekateri ugibajo, da je Cooper umrl sredi divjine in da so njegovo truplo razkosale razne zveri. Spet drugi mislijo, da je pobegnil in da je še danes živ. Skrivnost je dodatno zapletla najdba nekega dečka, ki je v brežini reke odkril zakopan svežnje bankovcev, ki so se ujemali s serijskimi številkami tistih, ki jih je ukradel Cooper.

FBI je aktivno preiskavo uradno prekinil julija 2016, vendar še vedno sprejemajo fizične dokaze, ki bi jih morebitni najditelj lahko naključno odkril kje v divjini.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMZS v igro Assetto Corsa prenesel progo na Vranskem in pripravlja karting turnir z lepimi nagradami

Zagotovo ste se vsaj enkrat do sedaj usedli že v kart dirkalnik in ste se zapodili po nekem dirkališču. Osebno lahko pričam,...

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!