Nekdo je naredil popolno predelavo legendarne igre Super Mario 64 za PC, ki jo lahko igrate že zdaj

Super Mario 64 je izšel leta 1996 za konzolo Nintendo 64 in takrat se igralci morda sploh še niso zavedali, kako pomemben izdelek so pravkar prejeli v svoje roke. Mario 64 je namreč pokazal, da so lahko tudi 3D igre hitre in zabavne za igranje, saj je Nintendu uspelo v igro slačiti superiorni nadzor, ki ga je zabavno igrati še danes.

Legendarno igro smo lahko že nekaj časa preigravali na raznih emulatorjih, včeraj pa je nekomu uspelo narediti nekaj res posebnega. Celoten naslov je bil namreč predelan tako, da ga lahko namestimo in zaženemo preko DirectX 12 knjižnice, ne da bi za to potrebovali emulator. Skratka, Super Mario 64 je sedaj igralen na PC-ju na tak način, kot da bi ga razvijalec razvil posebej za to platformo.

Slabotna konzola je omogočala igranje samo pri ločljivosti 240p in to pri 30 sličicah na sekundo, predelana verzija pa igri vdihne povsem novo življenje. DirectX 12 omogoča igranje pri 4K ločljivosti, sličice na sekundo pa so praktično neomejene, vendar se kljub temu priporoča igranje pri 60 sličicah na sekundo. Igri se danes seveda poznajo leta, a vseeno je špil mestoma še vedno presenetljivo lep, igralne mehanike niso zastarele, iz superiornega nadzora Maria pa bi se lahko naučili veliko novejši naslovi tipa The Witcher 3.

In najboljša stvar pri vsemu je to, da lahko zadevo že snamete in začnete takoj z igranjem. Datoteke so na voljo na GitHubu, vendar boste morali sami zgraditi datotečno drevo. Nihče namreč noče gostiti izvršilne datoteke, saj Nintendo besno odstranjuje povezave vsepovsod, kjer lahko. Torrenti so seveda njegovemu dosegu nedosegljivi in predelava je svoje zavetje tam že poiskala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime