Epic 9-letnega Fortnite igralca odstranil iz igre za kar 4 leta in sedaj so za njega zavzeli največji streamerji

Brazilski igralec Zenon je star komaj 9 let, a že je kazal obetavne igralske veščine, preko katerih si je zaslužil mesto v profesionalni ekipi DETONA Gaming.

Žal pa je Zenon malce premlad, da bi lahko resneje zaštartal svojo e-športno kariero. Zasačen je bil pri igranju Arene, ki je pri igri Fortnite tekmovalni način, a če se igralec želi preizkusiti v tem delu igre, mora biti star vsaj 13 let.

Za mladega igralca se je že začelo gibanje #FreeZenon.

Mladega igralca je tako sredi prenosa v živo presenetila kazen v obliki sporočila, da je iz igre odstranjen za kar 1500 dni. To vse skupaj nanese ravno nekje toliko let, da Zenon dopolni zahtevano starostno omejitev, preko katere bo lahko legalno sodeloval v Arena tekmovalnem načinu.

Zenon je seveda takoj planil v jok in hitro je do njega pristopil njegov oče, ki ga je začel miriti. Posnetek je brž postal viralen in v njegovo podporo so stopila nekatera velika imena.

Med njimi je treba izpostaviti Ninjo, ki je na Twitterju zapisal, da je kazen preveč stroga in da Zenon ne bi smel biti popolnoma odstranjen iz igre.

V podporo sta mu stopila tudi njegova sodržavljana Fernando “fer” Alvarenga in Vito ‘kNgV’ Guiseppe, ki sta profesionalna Counter-Strike igralca. kNgV je zapisal, da ne bi smel nihče imeti pravice, da tako kaznuje igralca sredi ešportne revolucije, saj je čedalje več otrok, ki si želijo uspeti v tem svetu.

Oglasil se je še League of Legends profesionalni igralec Leonardo ‘Robo’ Souza, ki je izjavil, da je Epic v tem primeru ravnal popolnoma narobe, saj je bil pri igranju zraven tudi njegov oče. Če se otrok samo želi zabavati ob igranju, bi mu morali to tudi omogočiti.

Prijazne besede mu je namenil tudi Fortnite igralec Dakotaz, ki je mnenja, da bi Epic moral tej situaciji pristopiti na drugačen način.

Zenon pravi, da se bo še naprej boril in poskušal prepričati Epic, da prekliče kazen. Dvomimo sicer, da se bo to zgodilo, saj razvijalec praktično nikoli ni kasneje spremenil svoje odločitve, a upanje seveda obstaja.

Mlademu Zenonu medtem raste podpora. Na Twitterju se je razširilo gibanje #FreeZenon, fant pa ima tudi bogat YouTube kanal s kar 148.000 naročniki.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime