5G protestniki so v Veliki Britaniji požgali že 77 telefonskih stolpov

Teorije zarote o škodljivosti mobilnih omrežij niso nič novega. Trenutno ljudje panično bežijo pred 5G tehnologijo, saj naj bi bila ravno ta zaslužna za hitro širitev koronavirusa. Ena od najbolj popularnih teorij je ta, da 5G frekvence znižajo imunost naših teles, ki nato postanejo bolj dovzetna do napada koronavirusa, ki ga je izumila vlada.

Ta teorija zarote se je močno razširila tudi po Veliki Britaniji in nekateri civilisti so se odločili pravico vzeti v svoje roke. Spletna stran BusinessInsider tako poroča, da se je panika začela razširjati v začetku aprila, takrat pa so se začeli tudi prvi fizični napadi na oddajnike. Do 15. aprila naj bi bilo napadenih 55 takšnih oddajnikov, sedaj pa je ta številka narasla že na 77.

Napadalci poskušajo z ognjem požgati stolpe, pa čeprav nekaj od njih sploh ni nosilo 5G zmogljivosti. Vendar se nekateri niso ustavili samo pri stolpih, saj so nekateri delavci bili tudi fizično napadeni. Philip Jansen, direktor telekomunikacijske družbe BT, je nedavno povedal, da je bilo 40 delavcev žrtev fizičnega nasilja, eden od njih je bil celo zaboden in so ga morali odpeljati v bolnico.

Teoretiki zarot proti 5G tehnologiji so se razpasli povsod in nič drugače ni niti v Sloveniji. Proti koncu januarja se je sredi Ljubljane zbralo kar nekaj ljudi s transparenti, pa takrat koronavirus sploh še ni resno zakorakal v našo državo. Situacija je verjetno zdaj še veliko hujša, teoretiki zarot pa se zbirajo na družbenih platformah, kot so Facebook, YouTube in Twitter. Vse tri platforme so začele odstranjevati takšne objave, kar je teoretike še bolj podžgalo, saj so mnenja, da želijo svetovni konglomerati utišati resnico.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime