Disco Elysium lahko sedaj poganjate na več kot 10 let starih PC-jih

Disco Elysium je igra, ki mi sprva ni izgledala nekaj posebnega, ko pa sem jo začel igrati, me je hitro prevzela in si je zaradi tega prislužila visoko oceno.

Ta RPG avantura vse svoje karte vloži v močne in globoke dialoge, tako da je izometrično igranje sestavljeno v glavnem iz pogovarjanja s prebivalci in nabiranja predmetov. Zaradi tega tudi ne potrebuje nekih močnih PC komponent, a to ne pomeni, da ima slabo grafiko, saj vsebuje lepo barvno paleto, zaradi katere se igri še dolgo ne bodo poznala leta.

Razvijalec ZA/UM se zaveda, da je njihova igra idealna za poganjanje na raznih šibkih prenosnikih, zato so se spravili k delanju popravkov in preko njih so pošteno znižali minimalne sistemske zahteve.

Poglejmo si najprej stare:

OS: Windows 7/8/10
Procesor: Intel i5-7500 ali AMD 1500
Pomnilnik: 4 GB RAM
Grafična kartica: Integrirana Intel HD620
DirectX: Verzija 11

In sedaj nove:

OS: Windows 7/8/10
Procesor: Intel Core 2 Duo
Pomnilnik: 2 GB RAM
Grafična kartica: Integrirana, ki ima vsaj 512 MB pomnilnika
DirectX: Verzija 11

Kot vidite, lahko sedaj Disco Elysium poganjate tudi na procesorjih, ki so prvotno izšli 14 let nazaj, 2 GB pomnilnika pa ima danes tudi najšibkejša mašina. Omogočili so tudi poganjanje na Mac računalnikih iz leta 2009, dobra novica pa je, da bo ZA/UM še naprej delal na optimizaciji. Želijo namreč videti, kakšen je res tisti najmanjši minimum, ki bo lahko še uspešno zagnal igro.

Disco Elysium je trenutno znižan na Steamu za 25 % in si ga tako lahko pridobite za samo 29,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime