Guild Wars 2 čez vikend zabeležil ogromen izpad – evropski strežniki še vedno ne delujejo

Če morda še vedno zavzeto preigravate MMO Guild Wars 2, potem te dni zagotovo preklinjate.

Igralci so v ponedeljek ob zagonu igre zaprepadeno gledali v svoje karakterje, ki so izgubili ves napredek skozi vikend. Evropski strežniki so namreč doživeli ogromen izpad, zato je razvijalec ArenaNet celotni svet obnovil na zadnjo varnostno kopijo, ki je bila narejena v soboto.

Takšni izpadi in obnove varnostnih kopij so bile v zgodnjih dnevih MMO žanra nekaj običajnega, a od takrat je preteklo že ogromno let, zato za kaj takšnega bolj redko slišimo. MMO igralci znajo v samo enem dnevu narediti veliko napredka, še posebej sedaj, ko je še vedno prisotna karantena in izguba vseh nabranih izkušenj in predmetov je boleč udarec ne samo za igralce, ampak tudi za Guild Wars 2, ki je daleč od svojega viška popularnosti.

AreanNet je v svoji Twitter izjavi napisal, da se opravičuje za težave in da njihova ekipa išče vzrok problema. Ali bodo povrnili nekatere predmete in če je to sploh možno, še ni znano, so pa trenutno vsi evropski strežniki onemogočeni, medtem ko ekipa dela na optimizaciji in popravkih. Očitno je nekaj šlo hudo narobe, saj strežniki niso na voljo že od včeraj, še vedno pa ne vedo, kdaj bodo ponovno vzpostavljeni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime