Slavni World of Warcraft video, Leeroy Jenkins, je včeraj praznoval 15 let

Če bi sestavljal lestvico najbolj vplivnih videov, ki jih je v igričarski skupnosti spočela sama skupnost, bi Leeroy Jenkins zagotovo zasedel prvo mesto.

Ta World of Warcraft posnetek je bil eden prvih igričarskih videov je leta 2005 hipoma osvojil takrat še mlade internetne poljane. Takrat je bil WoW na vrhuncu svoje slave in igralci so še vedno odkrivali vse njegove skrivnosti ter se čudili posnetkom na YouTubu, ki so prikazovali mojstrske igralce med plenjenjem temnic.

Leto 2005 je bilo precej drugačno od današnjih časov in nekih šaljivih posnetkov iz igričarske panoge niti ni bilo. Ljudje so vsak video vzeli precej resno, vsi pa so vedeli, da igranje na najvišji stopnji v World of Warcraftu ni šala, saj za miškami in tipkovnicami sedijo praktično profesionalni igralci, ki imajo za sabo stotine ur igranja.

Ko se je Leeroy Jenkins 11. maja 2005 prvič pojavil na internetni strani Warcraftmovies, so ga igralci vzeli resno in se hkrati močno zabavali. Posnetek prikazuje ekipo iz gilde Pals for Life, ki se pripravlja za težak spopad v Upper Black Rock Spire. Igralci se med sabo pogovarjajo po mikrofonu in se dogovarjajo glede taktike, ves ta čas pa lahko vidimo na tleh sedečega paladina, ki ima nad glavo izpisano oznako AFK (stran od tipkovnice). Medtem ko se igralci kakšno minuto dogovarjajo glede optimalne strategije, Leeroy nenadoma oživi in spregovori legendarne besede: “Let’s do this! Leeerooooy Jenkins!” Temu sledi tek v boj, medtem ko ga njegovi soigralci zaprepadeno opazujejo. Seveda temu sledi pokol cele druščine, 3-minutni posnetek pa se zaključi z Leeroyjevimi besedami: “Imam vsaj piščanca.”

Kakor je bil posnetek zabaven, so ga vsi takrat vzeli resno. Za Leeroyjem je stal možakar z imenom Ben Schulz, ki je šele 12 let kasneje izjavil, da je bil celotni posnetek zaigran. S svojo ekipo si nikoli ni predstavljal, da bo ta šala tistega davnega leta postala tako slavna in se pojavila povsod: v filmih, stripih in drugih igrah. Razvijalec Blizzard je Leeroya ovekovečil v svojih igrah World of Warcraft in Hearthstone, Ben pa se celo pojavi v uradnem videu, ki praznuje 15 let te igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime