Propadla battle royale igra The Culling je ponovno oživela z ekstremno čudnim poslovnim modelom

Igra The Culling je izšla leta 2016 in takrat se je trg battle royale iger ravno začel dobivati na zagonu. Takrat je temu žanru vladal PUBG in The Culling je nanj precej spominjal, a se vseeno dovolj razlikoval, da je nabral kar nekaj igralne publike.

Razvijalec Xaviant se žal ni odločil naprej razvijati njegovo unikatno podobo, ampak se je podal v gonjo za dolarji ter hitrem kopiranju tekmeca. Namesto da bi delali na originalu, ki je vseboval zanimivo premiso brutalnega resničnostnega šova, so se odločili raje delati na nadaljevanju, ki je ob izidu popolnoma pogorelo.

The Culling 2 je bil namreč čista kopija PUBG-ja in s tem je odtujil tudi svojo sprva zvesto publiko. Igra praktično ni imela nobenih igralcev in že takoj na začetku je bilo nemogoče zapolniti mapo, ki je zahtevala 50 igralcev, strežnik pa jih je zbral manj kot deset. The Culling 2 je bil taka katastrofa, da je bil ugasnjen samo par tednov po izidu. Slavni YouTuber penguinz je denimo zagnal igro 19 ur po izidu in se znašel sam na strežniku.

Razvijalec Xaviant se ni predal in je leta 2018 obudil original pod imenom The Culling Origins. Igra je postala brezplačna in upali so, da bodo tako nazaj na svojo stran dobili stare igralce. To se ni zgodilo in Origins je ugasnil strežnike samo pol leta po izidu.

Normalen razvijalec bi na tem mestu obupal, odpustil vse zaposlene in za vedno zakopal svoje ime. Xaviant se na to požvižga in včeraj so se pojavili iz dobesedno nikjer in najavili obuditev igre The Culling Origins, ki pa ima po novem enega najbolj bizarnih poslovnih modelov, kar smo jih videli.

Igra po novem ni več brezplačna (razen če ste kupili originalni The Culling ali pa igrali F2P različico iz 2018), tako da boste za privilegij gledanja praznih strežnikov morali odpreti denarnice.

A tudi če ste igro kupili, neke brezplačne zabave ne pričakujte.

Vsak dan boste lahko brezplačno odigrali samo eno igro in, če to zmagate, boste dobili žeton, ki vam omogoča še eno igranje. Če izgubite in si želite še več igranja isti dan, potem boste morali kupiti dodatne žetone. 3 žetoni stanejo 1 €, 10 njih 3 €, za 20 igranj pa boste morali odšteti 5 €. Brez skrbi, razvijalec je poskrbel tudi za nakup sezonske prepustnice in tako lahko za 2 € dobite dostop do 7 dni neprekinjenega igranja, za en mesec pa boste odšteli 6 €.

Zadeva izgleda kot nekakšna parodija tiste South Park epizode, ko je Cartman kupil svoj zabaviščni park in ni nobenega spustil notri, a je žal še kako resnična. Novi The Culling Origins bo na voljo samo na konzoli Xbox One in močno dvomimo, da bo zadeva živela več kot dva tedna, saj razvijalec verjetno želi samo še na suho nategniti tiste svoje še zadnje privržence.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime